Επιλογή Σελίδας

Ελάτε να ζωγραφίσουμε τον Άνθρωπο στο Κέντρο ενός ολόκληρου κόσμου!

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος  10 χρόνια και το γιορτάζει! Με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», καλούμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν τον Άνθρωπο και το ταξίδι του στον χώρο και τον χρόνο.

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν φέτος σε μια μεγάλη έκθεση  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Φέτος, πρωταγωνιστής του παιδικού διαγωνισμού είναι το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στην μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη». H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στον χρόνο, 5000 χρόνια πριν, τότε που οι άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα  από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Σε ποιά εποχή ζει; Tί ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούμε να τον φανταστούμε στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει;

 Στείλε μας το έργο σου μέχρι τις 30 Μαΐου!

Πάρε μέρος!

1Μάθε για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2Κατέβασε το περίγραμμα και ζωγράφισε το έργο σου! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3Στείλε μας το έργο σου ταχυδρομικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πηγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης