Επιλογή Σελίδας

Από σφοδρή κακοκαιρία πλήττεται η χώρα με τα προβλήματα που προκύπτουν να είναι πολλά σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο κύριος όγκος των φαινομένων απομακρύνεται από την Αττική και πλέον κινδυνεύει κυρίως το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και οι Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή το πρωί με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια.

Για τη προστασία των μαθητών και των εργαζομένων, τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά θα παραμείνουν για μια ακόμα ημέρα όλα τα σχολεία της Ζακύνθου εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ο κ. Αρετάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδυεση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Κλειστά θα είναι σήμερα Παρασκευή, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στο νησί της Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης.

Η απόφαση εκδόθηκε επειδή -σύμφωνα με τις προβλέψεις- αναμένεται ότι να επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και από τη δήμαρχο Σύμης, Ελ. Παπακαλοδούκα.

Κανονικά τα σχολεία στην Αττική

Κανονικά ωστόσο θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, καθώς εξασθενούν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα παραμένει σε ετοιμότητα και πλήρη επαγρύπνηση για την ασφάλεια των πολιτών. Αντίστοιχο αίτημα για ετοιμότητα έχει διατυπωθεί και προς τις Πολιτικές Προστασίες των Δήμων της Αττικής.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ