Επιλογή Σελίδας

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος επισκέφτηκε τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια στην Κρύα Βρύση Πέλλας και στην Κατερίνη, τα οποία ιδρύθηκαν και ήδη λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο του 2022 και είναι 2 από τα 25 ιδρυθέντα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21.02.2023 η επίσκεψη του κ. Βούτσινου στο Π.ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου να εποπτεύσει τη λειτουργία του ως νεοϊδρυθέντος  Π.ΕΠΑ.Λ., πραγματοποιήθηκε παρουσία των βουλευτών Πέλλας κκ Λάκη Βασιλειάδη και Διονύση Σταμενίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή,  του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγορίου Στάμκου, καθώς και του αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη, του αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Δημήτρη Γερεμτζέ, της Διευθύντριας του Π.ΕΠΑ.Λ. κ. Λεμονιάς Παπαδοπούλου και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων και Διευθυντών σχολικών μονάδων του Δήμου Πέλλας.

Την Τετάρτη 22.02.2023 ο Γενικός Γραμματέας ήταν ο κύριος ομιλητής στην ανοικτή ημερίδα που διοργανώθηκε από το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη» με θέμα: «Τα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. και οι σύγχρονες καινοτόμες στοχεύσεις τους στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, στην οικονομία και την κοινωνία». Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Αιδεσιμολογιώτατος π. Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Καρατάσιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος και  η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Τριανταφυλλίδου Νόπη. Την ημερίδα παρακολούθησαν, επίσης, Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων της Πιερίας αλλά και πλήθος  εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο κ. Γ. Βούτσινος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση, η οποία εφαρμόζεται βάσει του νόμου 4763/2020, και φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση προς όφελος των νέων της χώρας μας δίνοντας έμφαση στο θεσμό των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. με απώτερο σκοπό τη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια

IMG 6132

Πηγή: ΥΠΑΙΘ