Επιλογή Σελίδας

Τα οφέλη από την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τόνισε κατά το χαιρετισμό της στην Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε το Δ.Ι.Ε.Κ. Πειραιά στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Η χώρα μας έχει πλέον αποκτήσει Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με νέα επίπεδα προσόντων, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, και ένα αποτελεσματικό πλαίσιο πιστοποίησης, με καινοτόμες δομές, όπως τα Πειραματικά και Θεματικά ΙΕΚ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ, με περιζήτητες ειδικότητες και παράλληλο μηχανογραφικό, που αναδεικνύει τις επιλογές των αποφοίτων Λυκείου στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση βρίσκεται «σε άμεσο, διαρκή, θεσμοθετημένο διάλογο με την κοινωνία, με φορείς και εταιρείες, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο», γεγονός που την καθιστά «μία επιλογή με προοπτική, καθώς απαντά στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες και οδηγεί σε επαγγέλματα με πραγματική ζήτηση». Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Γιώργο Βούτσινο, για τις άοκνες προσπάθειές του υπέρ της αναβάθμισης του κλάδου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τους Προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΕΟΠΠΕΠ, Κωνσταντίνο Δέρβο και Ιωάννα Λυτρίβη αντίστοιχα, για την καίρια συμβολή τους. 

Η Υπουργός αναφέρθηκε στην Ημέρα Καριέρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί μία εξαίρετη ευκαιρία προσέγγισης επαγγελματιών και εταιρειών», ενώ το  ειδικό αφιέρωμα στους διαχρονικά κομβικούς για την ελληνική οικονομία τομείς της Ναυτιλίας και του Τουρισμού αποδεικνύει ότι «επαγγελματική κατάρτιση και επιχειρηματικότητα μπορούν και πρέπει να συνδιαλέγονται, να αλληλοτροφοδοτούνται, να εξασφαλίζουν αφ’ ενός εξειδικευμένο προσωπικό, αφ’ ετέρου θέσεις εργασίας, σε μία αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Η Ημέρα Καριέρας διοργανώθηκε από το ΔΙΕΚ Πειραιά για τους καταρτιζόμενους αλλά και τους αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων του, ενώ υπήρξε ειδικό αφιέρωμα για τους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν θεματικά σεμινάρια για τους καταρτιζόμενους και μια ημερίδα θεματική  για τον Τουρισμό και την Ναυτιλία, με την συμμετοχή θεσμικών  παραγόντων υπουργείων, εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και ξενοδοχειακών μονάδων. Η ημερίδαυποστηρίχθηκε επίσης από τους Διευθυντές, Εκπαιδευτές και Καταρτιζόμενους των ΔΙΕΚ Πειραιά, Αιγάλεω, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Χαϊδαρίου.

diek 2
dieki 3

Πηγή: ΥΠΑΙΘ