Επιλογή Σελίδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 55)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ:

«ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Το Περιφερειακό Τμήμα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΝΠΔΔ) Αττικής και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα :

«ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ώρα 9:00 – 15:00, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (πλησίον μετρό Δάφνη).

Μέσω της ημερίδας επιδιώκεται να αναδειχθεί η συμβολή των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παροχή πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και στη χάραξη και εφαρμογή της Κοινωνικής Πολιτικής στο πεδίο, με παρεμβάσεις που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού και επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Η θεματολογία της ημερίδας επικεντρώνεται σε θέματα πρόληψης, προστασίας του παιδιού, υποστήριξης ευάλωτων ομάδων και ανέργου πληθυσμού, τρίτης και τέταρτης ηλικίας, διαχείρισης της διαφορετικότητας/πολυμορφίας και ένταξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση καλών πρακτικών από την εφαρμογή της Κοινωνικής Εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ημερίδα απευθύνεται σε κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς επιστήμονες και αντίστοιχους φοιτητές καθώς και σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης  κι ενδιαφερόμενους για το θέμα πολίτες

Η παρακολούθηση των εργασιών της ημερίδας θα είναι δυνατή με φυσική παρουσία και διαδικτυακά (υβριδικά). Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή λόγω των περιορισμένων θέσεων στο χώρο διεξαγωγής. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία θα αποσταλεί ηλεκτρονικά μετά το πέρας της ημερίδας, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώνεται στην αίτηση συμμετοχής.

Πηγή: ΣΚΛΕ