Επιλογή Σελίδας

Με την ευκαιρία του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2023, με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τετάρτη 17 Μαΐου, 11:00-12:30

Ψηλαφώντας την τέχνη. Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.

Το Μουσείο επιχειρεί για πρώτη φορά ένα άνοιγμα προς μια νέα ομάδα κοινού, τα άτομα με προβλήματα όρασης. Αφορμή για τη δράση στάθηκαν τα μαρμάρινα γλυπτά του Ανδρέα Βερναρδάκη, τα οποία περιλαμβάνονται στην περιοδική έκθεση +αισθήσεις. Επιπλέον, ειδικά για τον σκοπό αυτό, δύο έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου αναπαράχθηκαν σε ανάγλυφη μορφή, από το εξειδικευμένο Τμήμα Εκτυπώσεων του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν και να απολαύσουν τις λυρικές, καμπυλόγραμμες μονοκοντυλιές του Gounaro.

Η δράση, που προβλέπεται να έχει και συνέχεια, θα συμβάλει στην αναγωγή του Μουσείου σε πεδίο προσβάσιμο σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, κάτι που απασχολεί διαχρονικά τα Μουσεία και τους φορείς Πολιτισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, τηλ. 210-9415222.

  • Πέμπτη 18 Μαΐου

11:00-12:00

Ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή των έργων του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου από τη Διονυσία Γιακουμή, Δρ Ιστορίας της τέχνης – Επιμελήτρια Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου.

12:00-13:00

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση +αισθήσεις από τη Διονυσία Γιακουμή.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Θεοδώρα Βασιλειάδου, Λευτέρης Βελέτζας, Ανδρέας Βερναρδάκης, Ειρήνη Καρύμπαλη, Έλενα Λεώνη και Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Δεν απαιτείται κράτηση για τις ξεναγήσεις

Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Μουσείο Γουναρόπουλου