Επιλογή Σελίδας

Για παιδιά 6-11 ετών

2 κύκλοι: 19/06-23/06 και 26/06-30/06 | Δευτέρα-Παρασκευή, 08.30-15.00.

Στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών εμπνέονται από τη Συλλογή του Ιδρύματος και παράλληλα ανακαλύπτουν τη γειτονιά γύρω από το Μουσείο, εξερευνώντας τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και το Ωδείο Αθηνών!

Το Summer camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα πραγματοποιηθεί σε δυο αυτοτελείς πενθήμερους κύκλους, 19 έως 23 Ιουνίου και 26 έως 30 Ιουνίου, με τον κάθε κύκλο να περιλαμβάνει καθημερινά πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια και διαδρομές σε διαφορετικούς γειτονικούς χώρους. Μέσα από ένα δημιουργικό ταξίδι αναζήτησης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη, αντλούν έμπνευση για να εκφραστούν με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους και ανακαλύπτουν τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι εικαστικοί της Συλλογής του Ιδρύματος.

Όλα τα υλικά που έχουν επιλεγεί για το Summer Camp είναι φιλικά προς το παιδί και το περιβάλλον, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Summer Camp στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Για παιδιά από 6 έως 11 ετών

2 κύκλοι: 19/06-23/06 και 26/06-30/06
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα με Παρασκευή | 08.30-15.00
Ώρα προσέλευσης: 08.30-09.00

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 100€
Κόστος για Family Members: 80€


*Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται το καθημερινό δεκατιανό (mini snack, κέικ ή κουλουράκι Θεσσαλονίκης με χυμό).
**Οι γονείς που επιθυμούν να στείλουν 2 παιδιά στο Summer Camp, δικαιούνται έκπτωση 10%.

Απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr

Λίγο πριν την έναρξη του Camp, οι γονείς θα λάβουν μέσω email το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, πληροφορίες που αφορούν την κάθε ημέρα του Camp καθώς και το μενού των snacks. ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ


Δραστηριότητες ανά ημέρα:

Δευτέρα 19 & 26 Ιουνίου: Την πρώτη μέρα του Camp τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και αφού χωριστούν σε δύο ηλικιακές ομάδες, ξεκινά η αναζήτηση από τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου. Παρατηρώντας και συλλέγοντας στοιχεία από τον αστικό ιστό που μας περιβάλλει και από το Μουσείο, τα παιδιά αναζητούν φόρμες και νέες τεχνικές με έμπνευση από το Μηχανικό στοιχείο του Fernand Léger και τη Μπλε σύνθεση του Jean Hélion. Με οδηγό το χρώμα και τις υφές, μαθαίνουν για τον κυβισμό και την αφαίρεση μέσα από το παιχνίδι και την αναζήτηση.

Τρίτη 20 & 27 Ιουνίου: Η δεύτερη μέρα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη γλυπτική, το upcycling και τη βιωσιμότητα! Τα παιδιά αναζητούν γλυπτικές φόρμες μέσα από μια διαδρομή που ξεκινά από τον Εθνικό Κήπο και καταλήγει στο Μουσείο, στα έργα της Barbara Hepworth, του Jean (Hans) Arp, του Alberto Giacometti και του Jean Dubuffet. Με οδηγό τις αισθήσεις τους, τα παιδιά πλάθουν με πηλό τις δικές τους μοναδικές φόρμες και κατασκευάζουν γλυπτά από ανακυκλώσιμα παιχνίδια, ανακαλύπτοντας την τεχνική του upcycling.

Τετάρτη 21 & 28 ΙουνίουΗ τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στους πρωτοπόρους και ιδρυτές της Σχολής Bauhaus! Μέσα από μια βόλτα στο Ωδείο Αθηνών και στη Συλλογή του Ιδρύματος αναδεικνύονται τα πρακτικά ζητήματα αλλά και η έννοια της ελευθερίας που απασχόλησαν τους ιδρυτές της Σχολής. Με οδηγό τη μουσική και τα έργα των καλλιτεχνών Paul Klee και Wassily Kandinsky, τα παιδιά πειραματίζονται με νέες τεχνικές και δημιουργούν κατασκευές mobile.

Πέμπτη 22 & 29 Ιουνίου: Την τέταρτη μέρα τα παιδιά εξερευνούν το Καλλιμάρμαρο και αναζητούν στοιχεία στο αστικό τοπίο, για να τα συλλέξουν με τη βοήθεια της φωτογραφίας. Επιστρέφοντας στο Μουσείο, τα επεξεργάζονται με έμπνευση από τεχνικές που συναντούν στα έργα των Robert Rauschenberg και Jean Fautrier και φτιάχνουν τις δικές τους 2D και 3D δημιουργίες.

Παρασκευή 23 & 30 ΙουνίουΤην τελευταία μέρα του Camp, στον αντίποδα του αστικού ιστού κυριαρχεί το στοιχείο της φύσης! Με αφετηρία τα έργα των Nicholas Krushenick και Roy Lichtenstein και με οδηγό το χρώμα και τα οργανικά σχήματα που θα υπακούσουν στους δικούς μας κανόνες, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες κατασκευές μαθαίνοντας παράλληλα την τεχνική του screen printing.


Ημερήσιο πρόγραμμα:

8.30-9.00 | Προσέλευση

9.00-10.00 | Εξερεύνηση με δράσεις σε εξωτερικούς γειτονικούς χώρους
Τα παιδιά μαζί με της υπεύθυνες του Camp χωρίζονται σε δύο ομάδες και αναχωρούν για τον γειτονικό προορισμό

10.00-10.30 | Δεκατιανό
Επιστροφή στο Ίδρυμα και διάλειμμα για σνακ (το σνακ παρέχεται από το Ίδρυμα)

10.30-12.30 | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξενάγηση στη Συλλογή
Τα παιδιά παρακολουθούν μια διαδραστική ξενάγηση στη Συλλογή και στη συνέχεια μεταβαίνουν στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για την υλοποίηση του εργαστηρίου

12.30-13.00 | Διάλειμμα για φαγητό
Παρακαλούμε να έχετε στην τσάντα του παιδιού ένα ελαφρύ γεύμα της επιλογής σας (προτείνουμε ένα κρύο γεύμα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να διατηρήσουμε φαγητό στο ψυγείο αλλά όχι να το ζεστάνουμε).

13.00-14.30 | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Παιδικό Εργαστήριο

14.30-15.00 Αναχώρηση

Πηγή:  Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή