Επιλογή Σελίδας

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά στην παγκόσμια κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) Impact Rankings που αξιολογεί τις δράσεις των πανεπιστημίων που συνδέονται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.


Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέλαβε σημαντική θέση μεταξύ 1591 Πανεπιστημίων από 112 χώρες και για τους περισσότερους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) βελτίωσε τη θέση του κατά 100 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη παρά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην διεθνή αξιολόγηση.


Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην θέση 401-600 της γενικής κατάταξης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση μεταξύ των 11 Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην κατάταξη για το 2023.


Η συνεχής και σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης στον ΣΒΑ: Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG4 Quality Educa�on), παρά τον αυξημένο αριθμό των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν, αποτυπώνει την προσήλωση των μελών και των φοιτητών του, χάρις στην οποία το πανεπιστήμιο μας κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως.

Η συμβολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε 10 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
αποτυπώνεται ως εξής:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Impact Ranking:
Impact Rankings 2023 | Times Higher Education (THE)


Για περισσότερες πληροφορίες για τη σημαντική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κρήτης στη
βιώσιμη ανάπτυξη δείτε: htps://sdgs.uoc.gr/

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κρήτης