Επιλογή Σελίδας

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών ‘Οδυσσέας Φωκάς΄ εκπονήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα, τα «Περί Υδάτων Ι» & «Περί Υδάτων ΙΙ».

Τα δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής είχαν θέμα το νερό και την σωστή διαχείριση του. Υλοποιήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α3 & Α4 αντίστοιχα, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των προγράμματων, τις κ. Μ. Ζωφάκη-Βιολόγο, Π. Μαλλιαρού-Πληροφορικό και Ε. Χατζησαμουηλίδου Αρχιτέκτονα-Τεχνολόγο. Με ένα ημερολόγιο γεμάτο δράσεις, ομαδικές αναζητήσεις και εργασίες, συναντήσεις, διάλογο, κατασκευές, φωτογραφήσεις, δημιουργίες, στόχος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις χρήσεις του νερού, να μάθουν την αξία του και τον κύκλο ζωής του, να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της ορθολογικής μεταχείρισης του, να κρατήσουν αρνητική στάση στη ρύπανσή του και να κατανοήσουν την σημασίατου ως ανανεώσιμη καθαρή πηγή ενέργειας σε σχέση με το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα.

Τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και το σχολείο παρουσιάζει τις δράσεις και τις αναμνήσεις που τους άφησε με ένα σύντομο βιντεάκι.

Δείτε στο χάρτη τις κρήνες της Άνω Πόλης στις οποίες περιηγήθηκαν και φωτογράφισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Πηγή: Κατα…τείχη