Επιλογή Σελίδας

Με την Σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας, κα Jamie Turner και τη Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, κα Αναστασία Ανδρίτσου συναντήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η διεύρυνση και ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθησε το καλωσόρισμα από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητή Γεώργιο Κοσιώρη και αναφορά στο διεθνές προφίλ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνέχεια έγινε ολιγόλεπτη παρουσίαση από τη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τις συνεργασίες του με Ιδρύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ μέλη του Τμήματος Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων έκαναν σύντομη αναφορά στα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και σε υποδομές του Ιδρύματος που φροντίζουν για την υποστήριξη των αλλοδαπών φοιτητών στη χώρα μας.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους συνεργασίας καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης κοινών επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων. Η Σύμβουλος Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας αλλά και η Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα ευχαρίστησαν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας για τη φιλοξενία και εξέφρασαν την ελπίδα της συνέχειας της καλής συνεργασίας των δύο μερών.

Δελτίο Τύπου

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κρήτης