Επιλογή Σελίδας

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, στο κατάμεστο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η τελική φάση αξιολόγησης του διαγωνισμού «Η  Διατριβή μου σε 3 λεπτά- 3 Minute Thesis» που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο  Κρήτης.

Οι 10 υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είχαν επιλεγεί συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης (συνολικά συμμετείχαν 23 φοιτητές και φοιτήτριες), προερχόμενοι από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης,  παρουσίασαν σε 3 λεπτά και με τη βοήθεια μιας διαφάνειας με απλό και κατανοητό τρόπο το αντικείμενο, το σκοπό και τη σημαντικότητα της έρευνάς τους  στο ευρύ κοινό.

Κριτική επιτροπή και κοινό βαθμολόγησαν τον τρόπο παρουσίασης των υποψηφίων  διδακτόρων  και ανέδειξαν τους νικητές των 3 βραβείων:1ο βραβείο, 2ο βραβείο και βραβείο κοινού. Νικητής του 1ου βραβείουο κ. Νικόλαος Αραπίτσας, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας που παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Διερεύνηση του µεταγραφικού και επιγενετικού αποτυπώµατος της αλληλεπίδρασης µεταξύ των ενδοφυτικών µικροβίων και του φυτού-ξενιστή». Νικητής του 2ου βραβείουο κ.  Χάρης Λίβας υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Χημείας που παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Χρήση και ανάπτυξη μεθόδων Μηχανικής Μάθησης για μελέτη αποθήκευσης µορίων σε νανο-υλικά». Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το κοινό ψήφισε ξεχωριστά από την κριτική επιτροπή. Τις περισσότερες ψήφους έλαβε ο κ. Νικόλαος Αραπίτσας  που απέσπασε και το βραβείο του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κρήτης