Επιλογή Σελίδας

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την υψηλή συμμετοχή στα προηγούμενα Συνέδρια «Εγκέφαλος & Νους», με ικανοποίηση αλλά και αίσθημα ευθύνης, σας προσκαλούμε στο 4ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους» που διεξάγεται στις 15-17 Δεκεμβρίου 2023 στο Airotel Stratos Vassilikos Hotel.

Η ανάγκη για περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί τη διαρκή συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής, της νευροαπεικόνισης και της προηγμένης τεχνολογίας. Φαίνεται, όμως, ότι, για τη σφαιρικότερη και ίσως βαθύτερη κατανόηση της σκέψης, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, απαιτείται ο συνεχής επαναπροσδιορισμός των στόχων και των δυνατοτήτων της νευροεπιστήμης, με τη βοήθεια της φιλοσοφίας, η οποία είναι πλούσια σε συναφείς λογικές, εννοιολογικές/ σημασιολογικές και φαινομενολογικές αναλύσεις.

Την ίδια στιγμή, ο τρόπος έρευνας του νου και του νοείν, ως ικανοτήτων και φαινομένων άρρηκτα συνδεδεμένα με τον εγκέφαλο και με την ενσώματη διάσταση του ανθρώπου, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποτελούν ήδη ένα ιδιαίτερα παραγωγικό πεδίο έρευνας της φιλοσοφίας της επιστήμης. Θεωρούμε ότι η φυσική συνύπαρξη καταξιωμένων Νευροεπιστημόνων και Φιλοσόφων στο Συνέδριο αυτό αντανακλά μια επιστημονική αναγκαιότητα ετών.

Πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη αυτή αλλά και ο διάλογος που ευελπιστούμε ότι θα προκύψει, θα συνεισφέρουν περαιτέρω στην κατανόηση της σχέσης εγκεφάλου και νου και θα δώσουν έμπνευση για συνέχιση της σχετικής έρευνας από τους νεότερους επιστήμονες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να συμβάλετε με τη συμμετοχή και τις προτάσεις σας, την ενεργό παρέμβαση και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην επιτυχία του συνεδρίου.

Εκ μέρους της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής:
Γιωτάκος Ορέστης, Δάλλα Χριστίνα, Θεοδώρου Πάνος, Χατζημωϋσής Αντώνιος

Πρόσκληση συμμετοχής με εργασία / Call for Abstracts
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν με e-poster θα πρέπει να στείλουν την πρότασή τους μέχρι 30 Νοεμβρίου 2023 στο info@obrela.gr περιλαμβάνοντας: Τίτλο παρουσίασης, Ονοματεπώνυμο/α, Ίδρυμα-Φορέας Εργασίας, τηλέφωνο και email επικοινωνίας και περίληψη (σε Ελληνικά ή Αγγλικά) έως 200 λέξεις.

* Οι εργασίες που θα βραβευτούν θα έχουν το δικαίωμα δημοσίευσης στο περιοδικό Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health (www.obrela-journal.gr).


** τα e-poster θα εκτίθενται ηλεκτρονικά σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου

Δείτε την Ανακοίνωση

Κόστος Εγγραφής με φυσική παρουσία:
50€ για όλους τους συμμετέχοντες

Διαδικτυακή Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ
Για την παραλαβή πιστοποιητικού παρακολούθησης το κόστος είναι 20€ για όλους και 10€ για φοιτητές

Διοργάνωση: ομπρέλα www.obrela.gr, info@obrela.gr, 2107290496

Για εγγραφή ακολουθήστε το παρακάτω link4ο Συνέδριο “Εγκέφαλος και Νους”

Γραμματεία Συνεδρίου, Πληροφορίες-Εγγραφές: Μιχαλάκη Φαίη
Τηλ: 6988695753 -2114021352, 2755022201
Email: fmichalaki@medcongress.grwww.medcongress.gr

Πηγή: phychologynow.gr