Επιλογή Σελίδας

Σε Σχολείο πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακηρύχθηκε το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, έπειτα από αξιολόγηση των δράσεων του, η οποία έγινε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η βαθμολογία που έλαβε ήταν η υψηλότερη 100/100 ανάμεσα σε 107 σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα και επιλέχθηκε να συμμετέχει στη Euroscola, στις 20 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 ήταν σχετικά με την προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τη βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και η βασική κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στο «δημοκρατικό γίγνεσθαι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες που αποτέλεσαν την ομάδα υλοποίησης του Προγράμματος Πρέσβης αναγορεύτηκαν όλοι/ες Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετείχαν 11 μαθητές/τριες του 2ου ΕΠΑΛ: Μιχελουδάκη Καλλιόπη, Μπάντρα Ειρήνη, Γουνάκη Μαρία, Ξιφαράς Νικόλαος, Μανιεδάκης Εμμανουήλ, Πολογιώργης Στυλιανός, Σαρή Ειρήνη, Φαρχατ Αλί, Γαλεράκη Αναστασία, Γιακουμάκης Ανδρέας, Δασκαλάκης Μιχαήλ.

Η ομάδα των καθηγητών που πλαισίωσε το πρόγραμμα ήταν οι: Θεοχάρη Βασιλική, Καλλέργη Μαρία, Μπρόκου Μαρία, Παπαδόπουλος Ιορδάνης, Παυλάκη Ελένη και Σωπασή Ειρήνη.

Πηγή: EΡΤ NEWS