Επιλογή Σελίδας

To Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με δύο φοιτητές στον 30ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Αυγούστου στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Σε αυτόν συμμετείχαν 393 φοιτητές σε 72 ομάδες από 43 χώρες.

Οι επιδόσεις των φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών ήταν ως εξής:

Γιώργος Γεωργελές: χρυσό μετάλλιο.

Δημήτρης Εμμανουήλ: χρυσό μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εμμανουήλ κατέλαβε την 26η θέση, ενώ ο κ. Γεωργελές κατέλαβε τη θέση 50-53 (ισοβαθμία τεσσάρων ατόμων) καταγράφοντας μία από τις κορυφαίες επιδόσεις που είχε η ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής της ομάδας προήλθαν από το ΕΚΠΑ και χορηγία της εταιρείας EY.      

Ο IMC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές, οργανώνεται από το 1994 από το University College London, και συμμετέχουν σε αυτόν κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες έχοντας να λύσουν κάθε μέρα 5 προβλήματα μέσα σε 4 ώρες. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε χρονιά.

International Mathematics Competition for University Students 2023:  https://www.imc-math.org.uk/

Πηγή: HuB UOA