Επιλογή Σελίδας

Το Κέντρο επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση, Παιδαγωγική Διάσταση : Από την Θεωρία στην Πράξη».

Υποβολή αιτήσεων από 15/09/2023 έως 30/09/2023.

Σκοπός 

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό  να εφοδιάσει τους επιμορφούμενους αφενός  με βασική θεωρητική / παιδαγωγική κατάρτιση και αφετέρου με μεθόδους, εργαλεία και ικανότητες σχετικά με την αξιοποίηση της Ανθρωποκεντρικής Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση με έμφαση στην συνεργατική διερεύνηση και οικοδόμηση της γνώσης την δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συνδρομή του «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α)» το οποίο εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διδακτικές ανάγκες στους τομείς της Δια βίου Μάθησης, της Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών  και της  Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εστιάζοντας στην παιδαγωγική αξιοποίηση των προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών και των κοινωνικών δικτύων σε  όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή χώρο.

Το εργαστήριο έχει ως σκοπό την έρευνα και μελέτη των πεδίων της Δια Βίου Μάθησης και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με την χρήση προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών.

Ειδικότερα, αντικείμενο ερευνών και μελετών του εργαστηρίου είναι η έρευνα και ο σχεδιασμός καινοτομικών μελετών, εφαρμογών και δράσεων τεχνολογικής ανάπτυξης στους τομείς της Δια Βίου Μάθησης, της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών  και της  Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εστιάζοντας στην παιδαγωγική αξιοποίηση των προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών  σύγχρονης και ασύγχρονης μετάδοσης και  των κοινωνικών δικτύων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.

Διδακτικές ενότητεςΔιάρκεια διδακτικών ενοτήτων (ώρες)
1. Θεμελιώδεις έννοιες – Εισαγωγή στην Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη / Συνεργατική Διερεύνηση και Οικοδόμηση της Γνώσης / Δυναμική της ομάδας10
2.Εφαρμογές  της Ανθρωποκεντρικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση -Παιδαγωγική Διάσταση  (I) : Παιδαγωγική Αξιοποίηση Chat GPT στην σχολική τάξη με έμφαση στην κριτική σκέψη.20
3. Εφαρμογές  της Ανθρωποκεντρικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση -Παιδαγωγική Διάσταση  (IΙ): Παιδαγωγική Αξιοποίηση εφαρμογών ήχου, εικόνας και Video   στην σχολική τάξη με έμφαση στην συνεργατική δημιουργικότητα20
  
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ50
  •  Διδακτικές ώρες:50
  •  Έναρξη:7 Οκτωβρίου 2023
  •  Διάρκεια: 6 εβδομάδες
  •  ECVET2
  •  Επ.Υπεύθυνος: Π. Αναστασιάδης. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΔΩ 
  •  ΚόστοςΔωρεάν

Πηγή: ΚΕΔΙΒΙΜ