Επιλογή Σελίδας

Καλή αρχή σε όλες και όλους!

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς έφτασε. Κάθε χρόνο, το πρώτο κουδούνι, συνοδεύεται από την χαρά των μαθητών να συναντήσουν ξανά, μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Συνοδεύεται από την αγωνία της νέας αρχής για όλα τα πρωτάκια μας. Και βέβαια συνοδεύεται από τη συγκίνηση αλλά και το άγχος των γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σχολική ζωή, να προχωρούν, να προοδεύουν.  

Η φετινή σχολική χρονιά όμως ξεκινά με τις σκέψεις όλων μας στους μαθητές της Θεσσαλίας και στις οικογένειές τους. Στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται όλες αυτές τις μέρες. Είμαστε εδώ, για να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα και ομαλά στην καθημερινότητά τους. Και σε αυτή την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί. Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες. Για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να επουλωθούν τα τραύματα που η κακοκαιρία άφησε πίσω.

Αγαπητές μας μαθήτριες και μαθητές,

Κάθε νέα σχολική χρονιά, είναι η έναρξη μιας ακόμη συναρπαστικής διαδρομής. Μιας διαδρομής που είναι γεμάτη με χαμόγελα, χαρές, αγωνίες, δυνατές φιλίες, πτώσεις και σημαντικότερα επανόδους! Το δικό μας ενδιαφέρον είναι πάντα στραμμένο στην καθεμία και στον καθένα από εσάς! Φροντίζουμε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για να διευρύνετε συνεχώς τις γνώσεις σας. Για να αποκτήσετε νέες δεξιότητες, για να καλλιεργήσετε τα ταλέντα σας. Για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τη δική σας, των εκπαιδευτικών σας και των γονιών σας. Για να ενισχύσουμε την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για να διασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Καλή σχολική χρονιά!

Πηγή: ΥΠΑΙΘΑ