Επιλογή Σελίδας

Η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου -η μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα- αποτελείται από ποιοτικές ταινίες απ’ όλο τον κόσμο που στο επίκεντρό τους τοποθετούν την παιδική ηλικία και τα προβλήματα, τους προβληματισμούς, τα οράματα, τις ανησυχίες, τις ελπίδες της.

Οργανώστε μια προβολή

Οι ταινίες της Ταινιοθήκης διατίθενται για οργανωμένες προβολές στο δίκτυο των συνεργαζόμενων κινηματογραφικών αιθουσών σε όλη τη χώρα για σχολεία όλων των βαθμίδων, κατόπιν συνεννόησης. Συμπληρωματικά, οι ταινίες διατίθενται για ψηφιακές προβολές όπου δεν υφίστανται κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη εμπλουτίζεται συχνά με νέους τίτλους, παρακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις του παγκόσμιου κινηματογράφου για παιδιά και νέους και αντλώντας την έμπνευσή της απ’ τον κόσμο των εξειδικευμένων κινηματογραφικών φεστιβάλ για παιδιά και νέους και επιλέγοντας πολυβραβευμένους τίτλους αλλά και κλασικά αριστουργήματα. Ταυτόχρονα, για τη σύνθεση της Παιδικής και Νεανικής Ταινιοθήκης λαμβάνεται υπόψη η πραγματικότητα της εκπαιδευτικής πρακτικής στη χώρα μας, δηλαδή οι ανάγκες του εκπαιδευτικού κόσμου.

Στις μέρες μας, αποτελεί κοινό τόπο ότι η κινηματογραφική παιδεία και ευρύτερα ο οπτικοακουστικός εγγραμματισμός των νέων ανθρώπων προβάλλουν ως αδήριτη ανάγκη. Το Νεανικό Πλάνο, φορέας πρωτοπόρος στο πεδίο της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την κάλυψη του κενού που παρατηρείται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Για μας η θέαση του κινηματογραφικού έργου από τους μαθητές πρέπει να καταστεί μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία με σαφείς εκπαιδευτικές διαστάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, στις οργανωμένες προβολές του Νεανικού Πλάνου παρίστανται εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, οι οποίοι κάνουν μια κατατοπιστική παρουσίαση σχετικά με την ταινία, πριν την έναρξη της προβολής, και είναι διαθέσιμοι για ανάλυση και συζήτηση, μετά το πέρας της, ενώ έχουμε αναπτύξει και διαθέτουμε δωρεάν πληθώρα εκπαιδευτικών εργαλείων που διευρύνουν τη ζωή της κάθε ταινίας και πέρα απ’ τη διάρκεια της προβολής της στον κινηματογράφο.

Διαθέσιμες ταινίες:

Επικοινωνία με το Νενανικό Πλάνο εδώ

Πηγή: Νεανικό Πλάνο