Επιλογή Σελίδας

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ χθες (ή αλλιώς οι γνωστοί σε όλους τους Συριανούς “Φρερ”) είχαν γιορτή, μια ιστορική μέρα γι’ αυτούς και για όλη τη Σύρο, αφού η νέα προσθήκη στις εγκαταστάσεις τους συμπληρώνει ένα μεγάλης αξίας ψηφιδωτό γνώσης κι εκπαίδευσης. Πρόκειται για το Λύκειο που έλειπε, καθώς ως τη λήξη της περσινής διδακτικής χρονιάς οι μαθητές των οποίων οι γονείς είχαν επιλέξει τον οργανισμό αυτό, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν ως την Γ’ Γυμνασίου και να αποφοιτήσουν, αλλά αν ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα για το Λύκειο, θα έπρεπε να διαλέξουν ένα δημόσιο.

Με την οικονομική συνδρομή του υιού του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, κυρίου Βασίλειου Βαμβακάρη, εφοπλιστή, τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια σχετικά ν’ αποκτήσουν αρχικά Γυμνάσιο και τώρα Λύκειο.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η κα Κανελλοπούλου πρόεδρος του Οργανισμού ΔΕΛΑΣΑΛ στην Ελλάδα μετά των συνεργατών της εξ Αθηνών, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά η σχολή “Εν Χορδαίς και Οργάνοις”. Επίσης, τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα 4 Φρερ για το εκπαιδευτικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ. Στο τέλος, αφού εγκαινιάστηκε το νέο Λύκειο ακολούθησε δεξίωση.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsyrospress.gr%2Fvideos%2F638044765195977%2F&show_text=false&width=267&t=0

Πηγή: Syros Press