Επιλογή Σελίδας

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 11:00-13:30 μ.μ, διοργανώνεται διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο-workshopμε τίτλο: “Erasmus Mundus: Institutional impact on learning and teaching, international cooperation, and administration”. Απώτερο στόχο του σεμιναρίου συνιστά η παρουσίαση του αντικτύπου των προγραμμάτων Erasmus Mundus στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αλλά και των ευκαιριών που προσφέρουν σε ιδρυματικό-θεσμικό επίπεδο στην ακαδημαϊκή κοινότητα και το διοικητικό προσωπικό.

Τίτλος: Erasmus Mundus: Institutional impact on learning and teaching, international cooperation, and administration”
Ποιους αφορά
: μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, διοικητικό προσωπικό (καθοδήγηση, σχεδιασμός και υλοποίηση μεμονωμένων προγραμμάτων Erasmus Mundus)
Format: Διαδικτυακό (Teams)

Τι είναι τα προγράμματα Erasmus Mundus;

Τα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Erasmus Mundus (Erasmus Mundus Joint Masters) αποτελούν προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας που σχεδιάζονται και υλοποιούνται μέσω της διεθνούς σύμπραξης ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ένα κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Erasmus Mundus περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από τρεις διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων τουλάχιστον τα δύο πρέπει να είναι κράτη μέλη της Ε.Ε. ή/και τρίτες χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα. Επιπλέον, ένα κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Erasmus Mundus μπορεί να περιλαμβάνει και άλλους εκπαιδευτικούς και/ή μη εκπαιδευτικούς φορείς- εταίρους με ιδιαίτερη εμπειρία και ενδιαφέρον στον τομέα των σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο τρέχουσας μελέτης που διερευνά τον αντίκτυπο των τελευταίων 20 ετών των προγραμμάτων Erasmus Mundus στις διαδικασίες της εκμάθησης και της διδασκαλίας, στη σύναψη διεθνών συνεργασιών, αλλά και στις διοικητικές διαδικασίες σε ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Ευρώπη και εκτός αυτής. Αναλυτικότερα, στην ενημέρωση μεταξύ άλλων, θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τα εξής:

– Η εκτιμώμενη απήχηση των προγραμμάτων σπουδών Erasmus Mundus σε θεσμικό- ιδρυματικό επίπεδο
– Η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η ενσωμάτωσή τους μέσω των προγραμμάτων σπουδών Erasmus Mundus στα συμμετέχοντα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
– Οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας βάσει της έως σήμερα αποκόμισης διαφόρων εμπειριών από τη διεξαγωγή των προγραμμάτων Erasmus Mundus αλλά και συστάσεις για το μέλλον

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε την ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023. Σημειώνεται, πως ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα σας αποσταλεί αφού κάνετε εγγραφή στη φόρμα.

Για περαιτέρω πληροφόρησή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: Leon Cremonini, Senior Research Manager at Association of the Councils of the State and Supreme Administrative Juridictions (ACA), (leon.cremonini@aca-secretariat.be).

Εκ μέρους του γραφείου του CIVIS στο ΕΚΠΑ

Πηγή: HUB UOA