Επιλογή Σελίδας

Η Περιφέρεια Κρήτης και τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon), ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες, Γούβες Ηρακλείου), στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2023 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής».

Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας θα διαγωνιστούν ομάδες ενδιαφερόμενων (project teams) οι οποίες θα αναπτύξουν μια ιδέα σε θεματολογία σχετική με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αυτές αποτυπώνονται στη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Η θεματολογία του Μαραθώνιου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» είναι από τον Τομέα Υγείας και Ευεξίας και πιο συγκεκριμένα το θέμα το οποίο οι Ομάδες καλούνται να αναπτύξουν είναι:

Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων υπηρεσιών/προϊόντων στον τομέα της Υγείας και Ευεξίας


Στις τρεις πρώτες στη συνολική βαθμολογία Ομάδες, θα δοθούν τρία (3) χρηματικά βραβεία/ έπαθλα. Το σχήμα της βράβευσης έχει ως εξής:

  • Πρώτη Θέση: 2.500€
  • Δεύτερη Θέση: 1.000€
  • Τρίτη Θέση: 500€

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Μαραθώνιο Καινοτομίας μπορούν να αποτελούνται από δύο (2) έως και πέντε (5) άτομα.
Δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα ηλικίας από 18 ετών και άνω, ενώ οι ομάδες μπορεί να αποτελούνται από ερευνητές ή φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς) ενός ή περισσότερων ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων, στελέχη επιχειρήσεων ή κάθε ενδιαφερόμενο. Ένα πρόσωπο δεν μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια (1) ομάδες.

Οι ομάδες θα έχουν φυσική παρουσία στον χώρο διοργάνωσης του Μαραθωνίου Καινοτομίας και θα βοηθηθούν από ειδικούς (μέντορες) στην διαμόρφωση και παρουσίαση της ιδέας τους.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να μάθουν περισσότερα στη σελίδα της δράσης του Φυτωρίου Ιδεών και να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 συμπληρώνοντας τη σχετική Φόρμα Εγγραφής.

Για τυχόν απορίες / διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της δράσης, Επ. Καθηγητή του ΕΛΜΕΠΑ, Δρ. Μάρκο Κουργιαντάκη (mkourg@hmu.gr, 2810379766).

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κρήτης