Επιλογή Σελίδας

Εναρκτήρια Συνεδρία: Διαδικτυακά μέσω Webex, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18.00
Εργασίες του Συνεδρίου: Διαδικτυακά μέσω Webex, Παρασκευή και Σάββατο, 10 και 11 Νοεμβρίου 2023

Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»/ΙΕΛ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας/ Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ), τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ), την Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας (ΕΕΜ) και το Ελληνικό Δίκτυο Ορολογίας (ΕΔΟ) διοργανώνουν το 14ο Συνέδριο «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία». Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην αλεξανδρινή μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση αφενός της σημερινής κατάστασης της ελληνικής γλώσσας στην ορολογική της διάσταση και αφετέρου αρχών, μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων της σύγχρονης επιστήμης της Ορολογίας και της εφαρμογής τους στην ελληνική γλώσσα – μονογλωσσικά και/ή διαγλωσσικά – για την προώθηση της ορολογικής έρευνας και τη συμβολή στον σύγχρονο ορολογικό εμπλουτισμό της ελληνικής γλώσσας. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 26 ανακοινώσεις Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Σοφία Λαμπροπούλου (καθηγήτρια ΕΜΠ). Προσκεκλημένος ομιλητής: Christophe Roche (καθηγητής ERA Chair, Πανεπ. Κρήτης).

Αιτήσεις εγγραφών: ως τις 7 Νοεμβρίου 2023

Για εγγραφή κατεβάστε την Αίτηση εγγραφής από τον σύνδεσμο:
https://www.eleto.gr/download/Conferences/14th%20Conference/14thHeLaTerm-2023-Form_GR.rtf

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον σύνδεσμο:
http://www.eleto.gr/download/Conferences/14th%20Conference/14thHeLaTerm-2023_Programme_GR.pdf

Περιλήψεις των ανακοινώσεων στον σύνδεσμο:
http://www.eleto.gr/download/Conferences/14th%20Conference/14thConference-ApprovedAbstracts_GR.pdf

Επικοινωνία:
Γραμματεία Συνεδρίου: τηλ. +30 210 7245534, ηλ-ταχ. tsiamasge54@outlook.com.gr
Οργανωτική Επιτροπή: τηλ. +30 6974321009, ηλ-ταχ. valeonti@otenet.gr
Ιστοσελίδα: https://eleto.gr/el/ekdiloseis/synedria-orologias/14o-synedrio-elliniki-glossa-kai-orologia-diadiktyako-9-11-noemvrioy-2023

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας