Επιλογή Σελίδας

Ημερομηνία/Ώρα
05/11/2023
17:00 – 19:00

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Μια κατηγορία παιχνιδιών που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο και ταυτόχρονα παιγνιώδης αλλά και ουσιώδης τρόπος επαφής με τις ανθρωπιστικές επιστήμες είναι τα RPGs (role-playing games).

Τα RPGs είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία παιχνιδιών, όπου οι παίκτες δημιουργούν χαρακτήρες ανάλογα με το τι προσφέρει ο «κόσμος» μέσα στον οποίο παίζουν και δημιουργούν μία ομάδα. Όλοι μαζί -πρόκειται για συναγωνιστικά κυρίως παιχνίδια- καλούνται να ολοκληρώσουν αποστολές και να ξεπεράσουν εμπόδια μέσα από σενάρια που αφηγείται και παρουσιάζει ο Game Master, ο συντονιστής του παιχνιδιού.

Ελάτε, λοιπόν, να βουτήξουμε στο μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας με έναν διαφορετικό τρόπο. Κάθε παιδί θα «γίνει» ένας από τους πιο διάσημους ήρωες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και μαζί με μια all-star ομάδα ηρώων, από τον Θησέα ως τον Ηρακλή, θα αντιμετωπίσουν τέρατα, θα λύσουν γρίφους, θα συνεργαστούν και θα παλέψουν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Θα χρειαστούν όλες τις δυνάμεις και τα όπλα τους, θα επιστρατεύσουν κάθε τέχνασμα και πάνω από όλα θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν μαζί για να σώσουν τον κόσμο.

Οδηγοί τους σε αυτό το ταξίδι οι έμπειροι εμψυχωτές και Game Masters Βασιλεία Βαξεβάνη και Άκης Τριανταφύλλου που θα αφηγούνται την ιστορία και θα τους βοηθούν απέναντι σε κάθε πρόκληση.

5, 19, 26 Νοεμβρίου, 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2023

Κυριακή, 17:00-19:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 100€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 90€ και 18€

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20

  • Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος οι συνοδοί των παιδιών δεν παραμένουν στην αίθουσα διεξαγωγής. Οι συνοδοί μπορούν να περιμένουν στον χώρο αναμονής στο ισόγειο του κτηρίου, να επισκεφθούν τις εκάστοτε εκθέσεις* και το πωλητήριο* του Ιδρύματος, είτε να απολαύσουν χαλαρωτικές στιγμές στο Café Merlin* (*δεν περιλαμβάνονται στο κόστος εισιτηρίου του προγράμματος).
  • Μεταφορές θέσεων επιτρέπονται έως και 48 ώρες πριν το σχετικό πρόγραμμα. Για τα προγράμματα που διεξάγονται Σαββ/κο έως την Παρασκευή στις 15:00. Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

Βασιλεία Βαξεβάνη

Η Βασιλεία Βαξεβάνη αγαπούσε πάντα τις ιστορίες και είναι τυχερή, γιατί η δουλειά της ως επαγγελματίας αφηγήτρια είναι να μοιράζεται ιστορίες. Σπούδασε στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και εμπλούτισε τις εμπειρίες της με σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την αφήγηση και το παιδί. Είναι μέλος της ομάδας αφήγησης Παραμυθοκόρες και μαζί πραγματοποιούν παραστάσεις με παραμύθια, μύθους και θρύλους από όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται με την Athens Comics Library, όπου πραγματοποιεί εργαστήρια για σχολεία, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με κέντρο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική πτυχή της τέχνης των comics. Ως Baytna Hub Facilitator της Athens Comics Library, δουλεύει με παιδιά προσφύγων και μεταναστών προσχολικής ηλικίας. Είναι και μαμά δύο μπόμπιρων.

Άκης Τριανταφύλλου

Ο Άκης Τριανταφύλλου εργάζεται σε κατάστημα κόμικς τα τελευταία 16 χρόνια. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά τον κέρδισε η τέχνη των κόμικς και της φωτογραφίας. Είναι μέλος του Comicdom 15 χρόνια, αρθρογραφώντας για τα κόμικς με κριτικές και συνεντεύξεις από καταξιωμένους δημιουργούς κόμικς.  Συνεργάζεται με την Athens Comics Library ως εμψυχωτής παιδικών προγραμμάτων. Συμμετέχει και βοηθά στη διοργάνωση του Comicdom Con Athens όλα τα χρόνια του φεστιβάλ, δημιουργώντας επίσης παιδικά προγράμματα στα πλαίσια αυτού. Επιπλέον, συνδυάζει την αγάπη του για την φωτογραφία ως ο επίσημος φωτογράφος της εκδήλωσης.

Πηγή:Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη