Επιλογή Σελίδας

Μαθητές Δ’ Δημοτικού και Α΄Γυμνασίου

Πώς ζούσαν τα παιδιά στην αρχαία Αθήνα; Πήγαιναν σχολείο; Ποια ήταν τα παιχνίδια τους; Ποιες ήταν οι ασχολίες των ανδρών και των γυναικών;

Αυτά και άλλα ερωτήματα για την καθημερινή ζωή των αρχαίων απαντώνται με τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα «Καθημερινή ζωή των αρχαίων». Στην έκθεση παρουσιάζεται ο κόσμος του άνδρα, ο κόσμος της γυναίκας και των παιδιών. Καθρέφτες, αρωματοδοχεία και κοσμήματα, παιχνίδια, εξαρτήματα για τον αθλητισμό, επιτραπέζια σκεύη για τα συμπόσια, νομίσματα και όπλα ήταν μερικά από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Τα παιδιά, αφού παρακολουθήσουν μία προβολή, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα. Παραστάσεις αγγείων, αγαλματάκια, παιχνίδια, όπλα και άλλα εκθέματα δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία, μέσα από τη διάδραση, να μάθουν με έναν ευχάριστο τρόπο για τον γάμο και την οικογένεια, το σχολείο και τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και τον πόλεμο. Στην αίθουσα τα παιδιά με έντυπα μπορούν να ανακαλύψουν τα επιλεγμένα εκθέματα και να συμμετέχουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η παρουσία του συνοδού εκπαιδευτικού είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Διάρκεια

75 λεπτά

Κόστος

4€/μαθητή

Μέγιστος αριθμός μαθητών

25 μαθητές

Υλοποίηση Προγράμματος

Αρχαιολόγοι-Μουσειοπαιδαγωγοί

Πηγή: ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ