Επιλογή Σελίδας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Διοικητικών, Ψηφιακών και Εκπαιδευτικών Ικανοτήτων, διοργανώνει webinar με θέμα «Η επιτακτική ανάγκη για καλύτερη διαχείριση των κρίσεων και ο ρόλος της εκπαίδευσης» το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου CRISIS (Competences for Resilient Smart Cities’ Staff) (https://crisisproject.eu/). Το έργο CRISIS στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των πόλεων μας, των υποδομών της χώρας, μέσω της εκπαίδευσης των στελεχών των ΟΤΑ.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00-20:00 και μπορείτε να εγγραφείτε στην ακόλουθη διεύθυνση https://tinyurl.com/crisis-webinar-2023 To πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

  • «Αντιμετώπιση κρίσεων στον 21ο αιώνα: Αναγκαίοι μετασχηματισμοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την παγκόσμια σκοπιά» από την Κωνσταντίνα Καρύδη, Acting Managing Director – Resilient Cities Catalyst Europe και Αντιπρόεδρο του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα.
  • «Η εμπειρία από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης στη ΔΕΥΑ Λάρισας» από το Δημήτρη Σαββοργιανάκη, Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ.
  • «Η ανθεκτικότητα των πόλεων και η εκπαίδευση των στελεχών των ΟΤΑ» από τον Πάνο Φιτσιλή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα στελέχη των έξυπνων-ανθεκτικών πόλεων CRISIS» από την Παρασκευή Τσούτσα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • «Συμπεράσματα από την πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος CRISIS» από τον Βασίλη Κυριατζή, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσει η συμβολική απονομή των πιστοποιητικών επιτυχούς ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Στέλεχος ανθεκτικής έξυπνης πόλης – CRISIS Smart City Resilient Officer»

Για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας:

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου CRISIS, Καθηγητής Πάνος ΦΙΤΣΙΛΗΣ (fitsilis@uth.gr)

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

Πηγή: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας