Επιλογή Σελίδας

Αυτές τις γιορτές, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί σε δύο εικαστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις φωτιστικές εγκαταστάσεις του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ. Αντλώντας έμπνευση από το πνεύμα συνάθροισης που χαρακτηρίζει την περίοδο των Χριστουγέννων, αξιοποιούμε διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα για να διερευνήσουμε τους διάφορους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε συλλογικά εικαστικά έργα.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ομάδα απ’Ουσία

1ο εργαστήριο: Ζωγραφίζοντας με τα σώματα
Με αφετηρία τη φωτιστική εγκατάσταση «RHIZOME» που φιλοξενείται στον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, δημιουργούμε ένα εικαστικό δρώμενο, που εμπνέεται από το καλλιτεχνικό δίδυμο Tom & Lien Dekyvere.
Καμβάδες από λευκό χαρτί, κηρομπογιές, άνετα ρούχα και ρυθμός μας βοηθούν να ενώσουμε τα διάφορα σημεία του ιστού της φωτιστικής εγκατάστασης, να αναζητήσουμε από κοινού απρόσμενους συσχετισμούς και να αποτυπώσουμε νέα σχήματα, που θα ανακαλύψουμε στα ιδιαίτερα μονοπάτια στα οποία θα μας οδηγήσει η συνδημιουργία. 

Σάββατο 16/12 & Παρασκευή 05/1 
ΘΟΛΟΣ

2ο εργαστήριο: Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και άσπρο: πώς σου μοιάζει η φύση;
Με αφορμή τη φωτιστική εγκατάσταση «SIGN» και τον τρόπο που το καλλιτεχνικό δίδυμο Vendel & de Wolf αναδεικνύει μέσα από το έργο του την εγγενή ομορφιά της φύσης, θα γνωρίσουμε την τέχνη των Αβορίγινων της Αυστραλίας, οι οποίοι δημιουργούσαν παρατηρώντας τη φύση στην κάθε της λεπτομέρεια και μαθαίνοντας από αυτή. Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και άσπρο: με τα χρώματα του Δεκεμβρίου αναζητούμε τη σημασία της συνύπαρξης γύρω από μια εστία. Συγκεντρωνόμαστε, μαθαίνουμε για τις παραδοσιακές ιστορίες των Αβορίγινων της Αυστραλίας και δημιουργούμε έργα εμπνευσμένα από τα σύμβολα της τέχνης τους. Παρατηρούμε τη δύναμη της ζεστασιάς που μας προκαλεί η εγκατάσταση «SIGN» και αποτυπώνουμε στο χαρτί τα συναισθήματα που γεννώνται. 

Σάββατο 23/12 & Πέμπτη 28/12 
ΞΕΦΩΤΟ

17.00-18.10 & 18.20-19.30 
Διάρκεια slot: 70′  
Έως 20 παιδιά ανά slot 
Για ηλικίες 7 έως 12 ετών 

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Πηγή: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ