Επιλογή Σελίδας

Χάρη στη γενναιοδωρία της οικογένειας Άλντους και τη θέσπιση της υποτροφίας για φοιτητές με τυφλότητα, το Deree – The American College of Greece δεσμεύεται να παρέχει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλους

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανακοινώνει με υπερηφάνεια την παροχή υποτροφίας της οικογένειας Άλντους, η οποία δημιουργήθηκε το 2023 για να υποστηρίξει πολλά υποσχόμενους φοιτητές με τυφλότητα που επιδεικνύουν πολύ καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Μέσω της συγκεκριμένης υποτροφίας, το Κολλέγιο πρόκειται να στηρίξει έναν νέο φοιτητή ή φοιτήτρια του Deree με τυφλότητα, καλύπτοντας πλήρως τα έξοδα φοίτησης για όλο το πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε ακαδημαϊκά έτη.

Η υποτροφία προσφέρεται από τον Αλέξανδρο Άλντους, απόφοιτο του Pierce, προς τιμήν του πατέρα του, Ευγένιου Ραλφ Άλντουs, τ. καθηγητή του Deree, και της μητέρας του Δρ Ελευθερίας Μπερνιδάκη-Άλντους, τ. καθηγήτριας του Deree και αποφοίτου του Pierce 1970, η οποία, παρά το γεγονός ότι ήταν τυφλή από ηλικίας 3 ετών, άνοιξε τον δρόμο και υπήρξε η πρώτη μαθήτρια με τυφλότητα που έγινε δεκτή στο Γυμνάσιο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η Δρ Ελευθερία Μπερνιδάκη-Άλντους αψήφησε τις διακρίσεις και τη δυσμενή νομοθεσία στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 με σκοπό να λάβει εκπαίδευση από το Pierce. Η διαδρομή της όχι μόνο την οδήγησε σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, αλλά ταυτόχρονα τη μεταμόρφωσε σε μια δυναμική υπερασπίστρια των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η υποτροφία «Aldous Family Accessibility Expendable Scholarship» αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά της ίδιας και τιμά τη δέσμευση του Κολλεγίου να παρέχει ισότιμη εκπαίδευση σε όλους. Ταυτόχρονα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεχών προσπαθειών του Κολλεγίου να επεκτείνει το πρόγραμμα υποτροφιών του, απευθυνόμενο σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν προσωπικές δυσκολίες και εμπόδια.

poster

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ευγνώμον για την αφοσίωση του Αλέξανδρου Άλντους στην αποστολή και το όραμα του Κολλεγίου, ενώ, με τη θέσπιση της υποτροφίας, το Deree διασφαλίζει ότι οι νέοι με τυφλότητα θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ακριβώς συνέβη όταν η Δρ Ελευθερία Μπερνιδάκη-Άλντους πέτυχε την εισαγωγή της στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υπερβαίνοντας τις προκαταλήψεις και τους περιορισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες του Deree ενόψει του νέου εξαμήνου στις 15 Iανουαρίου, την υποτροφία της οικογένειας  Άλντους για φοιτητές με τυφλότητα καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: efsyn.gr