Επιλογή Σελίδας

Στις 05 και 06 Απριλίου του 2024 το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει Συμπόσιο με θέμα την εισαγωγή της ξένης/ δεύτερης γλώσσας στο νηπιαγωγείο.

Θα συμμετέχουν με εισηγήσεις έμπειρες ερευνήτριες με σημαντικό έργο πάνω στην διδασκαλία και εκμάθηση/ ανάπτυξη της (ξένης) γλώσσας στην προσχολική ηλικία.

Στόχος του συμποσίου είναι να αναδείξει τις ευεργετικές προεκτάσεις της εισαγωγής της ξένης/ δεύτερης γλώσσας στο νηπιαγωγείο για τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Θα συζητηθούν:α) οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε η Αγγλική ως ξένη/ δεύτερη γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση,β) η σημασία της ξένης/ δεύτερης γλώσσας για την καλλιέργεια της διγλωσσίας, της πολυγλωσσίας και πολυγλωσσικότητας καθώς και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης,γ) η ΄παρουσία’ της ξένης/ δεύτερης γλώσσας στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών της Ελλάδας για το Νηπιαγωγείο αλλά και στα προγράμματα σπουδών άλλων χωρών.Τέλος, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές διδασκαλίας της ξένης/ δεύτερης γλώσσας στο νηπιαγωγείο.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε φοιτήτριες και φοιτητές, καθηγήτριες και καθηγητές ξένων γλωσσών, εκπαιδευτικούς της προσχολικής ηλικίας, γονείς και οποιαδήποτε/ οποιονδήποτε άλλη/ο ενδιαφερόμενη/ ο.Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι συμμετέχουσες/ οντες θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή. Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε την αφίσα εδώ

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κρήτης