Επιλογή Σελίδας

Τι είναι το φως, κύμα ή σωματίδια; Η ερώτηση που δίχαζε για χρόνια τους επιστήμονες γίνεται αφορμή για ένα παιχνίδι με το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η συνέχεια αποδεικνύεται ακόμα πιο συναρπαστική με πειράματα μέσα στο σκοτάδι! Ιδιότητες του φωτός, ανάκλαση, ολική ανάκλαση, απορρόφηση, σκέδαση και άλλα φαινόμενα ζωντανεύουν μέσα από τα πειράματα. Βλέπουμε το λευκό φως να αναλύεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά και να συντίθεται από αυτά, ενώ στη συνέχεια συγκλίνοντες και αποκλίνοντες φακοί μας δείχνουν τις ιδιότητές τους. Δε θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε τις οπτικές ίνες, τα laser, τα αόρατα υλικά, τα υγρά που εκπέμπουν φως και μας κάνουν να μην πιστεύουμε στα μάτια μας!

Ώρες διεξαγωγής: 12.15-13.30

Κόστος συμμετοχής: 12€/παιδί και 10€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • Στο χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
  • Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης (τηλεφωνικά 08.30-00 ή στο mouseiopeiramaton@gmail.com).
  • Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
  • Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Date:January 28Time:

12:00 – 13:30Cost:12,00€

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

παιδιά 7-11 ετών

12,00 €

Πηγή: Μουσείο Πειραμάτων