Επιλογή Σελίδας

Δράσεις με κοινωνικό αντίχτυπο οργανώνει η εθελοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Αγιάς.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάαννη, συνάντησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που δίνουν διαφορετικό νόημα στην εκπαίδευση.

Τα περιφερειακά δημόσια σχολεία σε μια αλληλεπιδραστική αμφίδρομη διαδικασία έρχονται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και μεταφέρουν το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο σχολείο, που ξεπερνά τα στενά όρια της τυπικής διδασκαλίας και μάθησης.

Η εθελοντική ομάδα «εΘΕΛοντίζΩ» στο λύκειο της Αγιάς

Όπως σημειώνει η Βιβή Μακρή, καθηγήτρια του λυκείου Αγιάς, πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πέντε καθηγητές και 44 μαθητές στο οποίο όλοι έχουν ένα στόχο να εκπληρώσουν.

Ο Γιώργος, η Δέσποινα, ο Στέργιος κάποιοι από τους μαθητές, αναφέρουν ορισμένες δράσεις της ομάδος, όπως την συλλογή και δωρεά μαλλιών και την κατασκευή περουκών για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, την συλλογή φαρμάκων, κ.ά..

Η εθελοντική ομάδα «εΘΕΛοντίζΩ» στο λύκειο της Αγιάς

Με υψηλούς στόχους ξεκινά και η φετινή χρονιά, για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εθελοντισμού μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι καταιγίδες στην Θεσσαλία.

Με κίνητρο την αλληλεγγύη, τα μέλη της Ομάδας επικοινώνησαν με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας και άρχισε η πραγματοποίηση σεμιναρίων σε θέματα πρώτων βοηθειών, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ομάδα πρώτων βοηθειών στο σχολείο.

Η εθελοντική ομάδα «εΘΕΛοντίζΩ» στο λύκειο της Αγιάς

Η δράση των μαθητών αναδεικνύει τον εθελοντισμό σε μέγιστη αξία και μορφή κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.

Πηγή: ertnews.gr