Επιλογή Σελίδας

Εβδομάδα πολλαπλών φοιτητικών κινητοποιήσεων και συνελεύσεων ξεκινά, με αποκορύφωμα το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια.

Σε κρίσιμη φάση μπαίνουν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτή την εβδομάδα με τις καταλήψεις να συνεχίζονται και την κυβέρνηση να μη δείχνει διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω, ενώ ο Παύλος Μαρινάκης δηλώνει (Οpen) ότι «το νομοσχέδιο θα περάσει επειδή το θέλει η κοινωνία».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ετοιμάζονται για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια έχοντας και τη συμπαράσταση της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ από αύριο ξεκινά νέος γύρος συνελεύσεων στα ΑΕΙ της χώρας, με την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ να δείχνει διατεθειμένη να περάσει στην αντεπίθεση με κεντρικό σύνθημα το «ανοιχτές σχολές».

Σήμερα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια έχοντας τη συμπαράσταση εργατικών σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων που μιλούν για κοινό αγώνα εργαζομένων-αγροτών και φοιτητών. Εκτός από τις καθιερωμένες πλέον κινητοποιήσεις της Πέμπτης που ξεπερνούν τον έναν μήνα καταγράφοντας ιδιαίτερα αξιοσημείωτη συμμετοχή, οι φοιτητικοί σύλλογοι των κατειλημμένων σχολών καλούν σε συναυλία το Σάββατο επίσης στα Προπύλαια.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τους φοιτητές έπεσε στο κενό. Θα ακυρώσουμε και τα σχέδια τρομοκράτησης και εκβιασμού με την αποφασιστική μας στάση», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η απόφαση του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων.

Ζήτημα αξιοπιστίας

Την ίδια ώρα, σε αρκετά από τα πανεπιστημιακά τμήματα που βρίσκονται υπό κατάληψη οι διοικήσεις υιοθετούν την απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων για τη διεξαγωγή της εξεταστικής με ηλεκτρονικά μέσα.

Ωστόσο, η ΠΟΣΔΕΠ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου), όπως και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας καλύπτοντας τους πανεπιστημιακούς που δεν επιθυμούν να καταφύγουν στο συγκεκριμένο μέτρο, είτε επειδή τάσσονται κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων είτε επειδή εγείρονται θέματα αξιοπιστίας των εξετάσεων.

«Για όσα τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, (σ.σ. η ΠΟΣΔΕΠ) στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Πηγή: efsyn.gr