Επιλογή Σελίδας

Μαριέττα Κανδυλάκη | σύλληψη, επιμέλεια κειμένου

Νάντια Κοντογεώργη | παρουσίαση

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ελένη Κοτσμανίδου | μουσική διεύθυνση

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Η προπώληση για τη δεύτερη συναυλία έχει αρχίσει!

Μια πρωτότυπη αφήγηση με πρωταγωνιστές θρυλικές μορφές από τον κόσμο της μουσικής και της φαντασίας ξετυλίγεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού και την εξάντληση των εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία με τίτλο «Ήρωες» (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου), προγραμματίστηκε και δεύτερη συναυλία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 5:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Οι ακροατές όλων των ηλικιών έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής, τα οποία θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου. Με το αγαπημένο αθηναϊκό σύνολο συνδιαλέγεται  η Νάντια Κοντογεώργη,σε ρόλο αφηγήτριας, που θα συστήσει στους ακροατές τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής. Η σύλληψη και η επιμέλεια του κειμένου είναι της Μαριέττας Κανδυλάκη.

Η προπώληση για τη δεύτερη συναυλία έχει αρχίσει! Εξασφαλίστε εγκαίρως τις θέσεις σας!

Στη συναρπαστική μουσική μας περιπέτεια στο Μέγαρο θα ακούσουμε, μεταξύ άλλων, το Τρίτο Μέρος από την «Ηρωική» Συμφωνία, την οποία ο Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] είχε αρχικά αφιερώσει στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, το «Εμβατήριο των ελβετών στρατιωτών» από την Εισαγωγή Γουλιέλμος Τέλλος του Gioacchino Rossini [Τζοακκίνο Ροσσίνι], τον «Χορό των Ιπποτών» από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττατου Sergei Prokofiev [Σεργκέι Προκόφιεφ], τη «Φανφάρα για τον απλό άνθρωπο» του Aaron Copland [Άαρον Κόπλαντ] και το «Εμβατήριο του Σούπερμαν» του John Williams [Τζον Ουίλλιαμς] από τη μουσική για την διάσημη ταινία του 1978.

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)  14 €

Eισιτήρια

210 72 82 333 ● www.megaron.gr

Πηγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών