Επιλογή Σελίδας

Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και του Georgia State University επισκέφθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Την Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνών Πρωτοβουλιών του Georgia State University κ. Jennifer Evanuik και την κ. Μαρίνα Χειλίτση από το Τμήμα Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποδέχτηκαν, εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α., η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια κ. Σοφία Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κ. Δημήτριος Πλάντζος, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ριάντα Σακελλαρίου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων (Τ.Ε.Δ.Σ.), κ. Φωτεινή Φρύδα.

georgia

Στη συνάντηση εργασίας, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια κ. Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωσε τις αντιπροσώπους για το Ε.Κ.Π.Α. δίνοντας έμφαση στα δύο αγγλόφωνα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών και στα ξενόγλωσσα και ειδικά στα αγγλόφωνα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Εν συνεχεία, έκανε αναφορά στα υπάρχοντα αγγλόφωνα μαθήματα στα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων και στις πρωτοβουλίες του Ε.Κ.Π.Α. για κοινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα με αμερικάνικα πανεπιστήμια. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών ακαδημαϊκών, στην προτίμηση των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. για εξειδίκευση σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των Η.Π.Α. και στις μέχρι τώρα συμφωνίες της Ιατρικής Σχολής με πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Παρέθεσε λεπτομέρειες σχετικές με το αγγλόφωνο Medical Degree όπως τον τρόπο εισαγωγής, το προφίλ φοιτητών και το πρόγραμμα σπουδών. Έπειτα τον λόγο πήρε ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κ. Δημήτριος Πλάντζος, ο οποίος μίλησε για το αγγλόφωνο BA Program της Φιλοσοφικής Σχολής, για τις υπάρχουσες συμφωνίες με τα Πανεπιστήμια Cincinnati και Tennessee και για το αγγλόφωνο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Από την αντιπροσωπεία των Η.Π.Α., η κ. Jennifer Evanuik, η οποία είναι 17 χρόνια υπεύθυνη διεθνούς εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, παρουσίασε το Georgia State University ως ένα Πανεπιστημίο που επικεντρώνεται στην έρευνα (research university) και ακολούθως τόνισε το καλό επίπεδο συνεργασίας του Ε.Κ.Π.Α. με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου της για collaborative ή/και joint degrees, και αποστολή φοιτητών τους στο εξωτερικό. Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες για virtual exchanges και staff exchanges, στη σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιό της στο προφίλ του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου και στις ευρύτερες διασυνδέσεις του. Με τη σειρά της, η κ. Μαρίνα Χειλίτση έκανε αναφορά στην προτροπή και αρωγή της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σχετικά με τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ του Ε.Κ.Π.Α. και αμερικάνικων πανεπιστημίων και στις διοργανώσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Πρεσβείας προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: hub.uoa.gr