Επιλογή Σελίδας

Από το “Ίδρυμα Μποδοσάκη” αποκλειστικό υποστηρικτή, για 2η χρονιά του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Young Business Talents, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024,  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ ) στο χώρο της Αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου.

Να σημειώσουμε ότι η Κάλυμνος σάρωσε στον τελικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, αφού από τις 8 ΟΜΑΔΕΣ που συμμετείχαν από τα Λύκεια της Καλύμνου και προκρίθηκαν στον τελικό, οι 5 κατέλαβαν αντίστοιχα τις 5 πρώτες θέσεις Πανελλαδικά! Σχετικό ρεπορτάζ, μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τα GlossyMinds (!) από τη Θεσσαλονίκη, τα…Sponges της Καλύμνου, οι Sisters της Αλοννήσου και οι Konklavio από το Αιγάλεω είναι 4 μόνο από τις 664 ομάδες 2267 μαθητών Λυκείου που διαγωνίστηκαν φέτος στη διοίκηση και επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Young Business Talents, με αποκλειστικό υποστηρικτή, για 2η χρονιά, το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

268 μαθητές 47 σχολείων από όλη την Ελλάδα έφτασαν ως τον χθεσινό τελικό στο ΣΕΦ, μια μέρα γεμάτη χαρά, ιδέες και επιχειρηματικές αποφάσεις!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους νικητές, αλλά και στην Κάλυμνο καθώς και οι 5 νικήτριες ομάδες προέρχονται από εκεί και είναι οι:

-Incomers, 1ο ΓΕΛ Καλύμνου – 1η θέση

-Enterprice, ΕΠΑΛ Καλύμνου – 2η θέση

⁠-Dinosayrakia, 1ο ΓΕΛ Καλύμνου- 3η θέση

⁠-Eurodollars, 2ο ΓΕΛ Καλύμνου- 4η θέση

⁠⁠-Sponges, 1ο ΓΕΛ Καλύμνου- 5η θέση

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννας Λυτρίβη και της Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνάς Δεσύπρη, οι οποίες απένειμαν και τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες.

Ο καινοτόμος μαθητικός διαγωνισμός στη διοίκηση και επιχειρηματικότητα Young Business Talents υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ARC Νέων & Ζωής», διεξάγεται μέσω προσομοιωτή και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές Λυκείων όλης της χώρας να κάνουν μια πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Στη διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος υλοποιείται διαδικτυακά, οι μαθητές διοικούν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία» λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τη στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη εξασφαλίζεται η δωρεάν πρόσβαση στον διαγωνισμό σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ώστε οι μαθητές να κάνουν μια πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τη διαχείριση μιας εταιρείας και έτσι αναπτύσσουν τις ήπιες δεξιότητες τους και τις επιχειρηματικές και ψηφιακές ικανότητές τους.

Πηγή: kalymnos-news.gr