Επιλογή Σελίδας

Το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, από τις 2 έως 5 Απριλίου  2024, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας‐ΝΟΗΣΙΣ.

Το συνέδριο αποτελεί την κορυφαία μαθητική επιστημονική διοργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας και έχει καταξιωθεί στον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο της Περιφέρειας προσφέροντας στους μαθητές τα ερεθίσματα και το περιβάλλον να συμμετάσχουν. Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους,  θα εξοικειωθούν με την επιστήμη και τις εφαρμογές της πληροφορικής. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να υποκινηθεί η ενασχόλησή των μαθητών με τους Η/Υ, το Διαδίκτυο, την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών ως διδακτικό εργαλείο.

Στο 16ο Συνέδριο προβλέπεται να συμμετέχουν άνω των 2000 συνέδρων μαθητών  μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, με την ενεργή υποστήριξη άνω των 250 εκπαιδευτικών από 100 και πλέον σχολικές μονάδες. Μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολείων-Ειδικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά, Επαγγελματικά, Πρότυπα, Πειραματικά έχουν κάθε χρόνο σημείο αναφοράς και συνάντησης το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Φέτος, υποβλήθηκαν στο συνέδριο 164 καινοτόμες εργασίες πληροφορικής και ρομποτικής. Οι εργασίες αυτές εκπονήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες με πολύ μεράκι και φαντασία και ολοκληρώθηκαν μέσα στα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων.

Ως προς τη μορφή, πρόκειται για εφαρμογές, mobileapps, ιστότοπους, ρομποτικές διατάξεις, έξυπνες συσκευές, ψηφιακά έντυπα, μαθητικά blogs,  ψηφιακά παιχνίδια, ερευνητικές εργασίες. Οι εργασίες αυτές αποκαλύπτουν τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού σχολείου, και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο οργανώνονται θεματικές εκθέσεις και επιδείξεις έργων ρομποτικής και πληροφορικής από τους μαθητές.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Περισσότερες πληροφορίες http://www.math-syn-pli.gr/

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ3, 102FM 

Πηγή: ert.gr