Επιλογή Σελίδας

Το U_TH FESTIVAL, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων στην Ελλάδα, που διοργανώνει από το 2022 η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά και δυναμικότερο από ποτέ στη Θεσσαλονίκη, από τις 22 έως τις 28 Απριλίου στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ και την Αποθήκη Δ’ στο Λιμάνι!

Το U_TH FESTIVAL είναι ένας μοναδικός θεσμός που, μέχρι σήμερα, έχει δώσει την ευκαιρία σε 40 εφηβικές θεατρικές ομάδες και 650 ανήσυχους νέους ηλικίας 12-17 ετών να μοιραστούν μια ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από την οποία δημιουργείται μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης, διαμορφώνεται μια δυναμική πολιτιστική κοινότητα και ενισχύεται ο διάλογος μεταξύ των νέων καλλιτεχνών. Τις παραστάσεις του U_TH FESTIVAL έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές, γεγονός που καθιστά το Φεστιβάλ ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, το U_TH FESTIVAL επιστρέφει με 17 ομάδες και πάνω από 200 έφηβους καλλιτέχνες, με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραστάσεις κλασικών και σύγχρονων έργων του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, παρουσιάσεις νέων έργων που έχουν δημιουργηθεί από τα σχήματα που συμμετέχουν και μία σειρά από παράλληλες δράσεις (ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια) πάνω σε ζητήματα που αφορούν τους εφήβους σήμερα.

U_TH FESTIVAL: Το φεστιβάλ εφηβικών θεατρικών ομάδων επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη


Το φετινό U_TH FESTIVAL πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει παραχωρήσει στην εταιρεία θεάτρου αντίqρηση την Αποθήκη Δ στο Λιμάνι για τη διοργάνωση των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Νικόλα Μαραγκόπουλο και την εκπαιδευτικό Δόμνα Χουρναζίδου.
Είναι μια κοινωνικο-πολιτιστική και εκπαιδευτική μη-κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, την πολιτιστική αποκέντρωση μέσα από την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και την αισθητική καλλιέργεια μέσω της θεατρικής εκπαίδευσης.

Χώρος παραστάσεων: Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη
Χώρος παράλληλων δράσεων: Αποθήκη Δ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα)
Τιμές εισιτηρίων:
Single tickets (για μία παράσταση): 5 ευρώ για άτομα ηλικίας έως 18 ετών | 10 ευρώ για ενήλικες
One-day pass (για τις παραστάσεις μιας ημέρας): 15 ευρώ για άτομα ηλικίας έως 18 ετών | 30 ευρώ για ενήλικες
Three-day pass (για τις παραστάσεις και των τριών ημερών): 30 ευρώ για άτομα ηλικίας έως 18 ετών | 60 ευρώ για ενήλικες
Οι παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: ertnews