Επιλογή Σελίδας

Εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης οργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.

Αφορά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των δήμων της Πελοποννήσου.

Εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις του ΦΟΔΣΑ, για το πρόγραμμα ανακύκλωσης (γωνιές ανακύκλωσης κ.ά.).

Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή σχολικών δράσεων, συμμετέχουν στην ανακύκλωση και μέσω αυτής της συμμετοχής, μετέχουν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό.

Τα συνολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού, στις 25 Μαίου 2024, θα κερδίσουν διάφορα δώρα – έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών, των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα έπαθλα έχουν να κάνουν με ταξίδι στην Ευρώπη, με ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά και με ένα smartwatch για το σύνολο του σχολικού τμήματος.

Επίσης, θα δοθεί ηλεκτρικό ποδήλατο για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά, εάν είναι ένα νηπιαγωγείο ή ένα δημοτικό σχολείο.

Με τη λήξη του διαγωνισμού, όλα τα σχολικά τμήματα, για να συμμετέχουν στο μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης, θα πρέπει να παραδώσουν την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, τα κουπόνια συμμετοχής τους που θα έχουν συλλέξει και θα έχουν καταμετρήσει, συνολικά, ως σχολικό τμήμα, στο δημαρχείο του κάθε δήμου.

Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα 3 μεγάλα δώρα του μεγάλου διαγωνισμού των δήμων, θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Πηγή: ertnews