Επιλογή Σελίδας

Στις 20 Ιουνίου, στις 18.00 στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη θα πραγματοποιηθεί μια χοροθεατρική διαδραστική παράσταση “Χορεύοντας για τον Γιάννη Τσαρούχη…” για παιδιά από 5 έως 12 ετών και τους γονείς τους από το ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΝΗΣΗΣ AVERS εμπνευσμένη από τους πίνακες και τη ζωή του Γιάννη Τσαρούχη.

Μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική εκείνης της εποχής και χρησιμοποιώντας την κόνηση, το ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΝΗΣΗ AVERS προτείνει στα παιδιά να δουν, να ακούσουν, να αισθανθούν και να κινηθούν στο υπέροχο ατελιέ του Τσαρούχη.

Μια εμπειρία ξεχωριστή που ωθεί τα παιδιά να σκεφτούν τη ζωγραφική με άλλο τρόπο, να σκεφτούν τη σημασία του ανθρώπινου έργου, της δημιουργίας και να συνεχίσουν την προσωπική τους αναζήτηση μαζί με τους γοενίς για το έργο του Τσαρούχη.

Η παράσταση χτίζει με το κοινό μέσα από το σημερινό κόσμο από το εδώ και το τώρα, από την ζωή μας, μια γέφυρα στον μοναδικό κόσμο της δημιουργίας του Γιάννη Τσαρούχη και μας χαρίζει στιγμές χαράς και κίνησης.

Το δρώμενο αποτελείται από μια τριαντάλεπτη παράσταση, μια διαδραστική κινησιολογική δράση με τα παιδιά και μια ανοιχτή συζήτηση στο τέλος της.

Η πρωτοβουλία και η δημιουργία της παράστασης ανήκει στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΝΗΣΗΣ AVERS.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΝΗΣΗΣ AVERS ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013 με στόχο τη δημιουργία παραστάσεων, ταινιών και δρώμενων σωματικού θεάτρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει παρουσιάσει πληθώρα παιδικών παραστάσεων σε θέατρα και σχολεία στην Αθήνα, workshops για ενήλικους, και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα, (Balkan Can Kino Festival, Athens, Salamina Film Festival, Salamina & 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα) τον Καναδά (7th Siding Festival of Film, Creston B. C.) και την Κίνα (ONED International Film Festival, Beijing).

Το 1965 ο Γιάννης Τσαρούχης έχτισε το σπίτι και εργαστήριο του, στην οδό Πλουτάρχου 28, στο Μαρούσι. το 1981 ιδρύει το ομώνυμο Ίδρυμα του και μετατρέπει τον πρώτο όροφο και το δώμα σε εκθεσιακούς χώρους για τα έργα του, μέχρι και τον θάνατο του το 1989. Άφησε ένα πλούσιο και σημαντικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και βασισμένο σ’ αυτό, το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει μια αναβίωση του εργαστηρίου του.

Σκηνοθεσία και παραγωγή – Sonia Avers, Χορεύουν – Anastasia Gartvik και Lydia Kuznetsova.

Πληροφορίες:

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης

Κόστος Συμμετοχής: 18 ευρώ τα δύο άτομα (κάθε έξτρα συμμετοχή 5 ευρώ)

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι

Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 15.00

W: tsarouchis.gr / E: info@tsarouchis-museum.org.gr /

T: + 30 210 8062636 – 7 / Facebook – Instagram page: Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Πηγή: Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη