Επιλογή Σελίδας

Ημερομηνία/Ώρα
31/03/2024
11:00 – 13:00

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη; Ελάτε να εξερευνήσουμε την Αθήνα, τα αρχαία μνημεία, τους ναούς, τα σπήλαια ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας των θεών, των ανθρώπων και της ίδιας της πόλης.

Οι Αθηνοπεριπέτειες συνεχίζουν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και αφορούν διαδρομές στην περιοχή της Πνύκας, στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο και στον Εθνικό Κήπο, οι οποίες πραγματοποιούνται από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με ξεναγούς- μουσειοπαιδαγωγούς. Είναι βασισμένες στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» (εκδόσεις Ψυχογιός), που αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά. Στους περιπάτους εναρμονίζεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Η διαδρομή διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, παιχνίδια και ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ι.Θ. με την ομάδα των Αθηνοπεριπετειών.

Αθηνοπεριπέτειες στην Πνύκα

Περιπλανιόμαστε στα μονοπάτια των λόφων Μουσών και της Πνύκας και ανακαλύπτουμε φοβερούς ήρωες, όπως ο Σωκράτης, ο Περικλής, ο Πάνας με τις νεράιδες και ο Άγιος Δημήτριος!

22 Οκτωβρίου, 19 Νοεμβρίου, 17 Δεκεμβρίου 2023

28 Απριλίου 2024

Κυριακή, 11:00-13:00

19 Μαΐου, 9 Ιουνίου 2024

Κυριακή, 17.30-19.30

Σημείο συνάντησης: Συμβολή Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Θεωρίας https://goo.gl/maps/ynYpuqx15stpfViv5

Αθηνοπεριπέτειες στο Καλλιμάρμαρο-Ζάππειο-Εθνικό Κήπο

Εξερευνούμε το αρχαίο στάδιο Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο ανακαλύπτουμε την ιστορία τους και τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα. Περιδιαβαίνουμε σημαντικά μνημεία, αρχαίες εφευρέσεις, σπάνια δέντρα, φυτά, λιμνούλες και ζώα της Μεσογείου.

28 Ιανουαρίου, 25 Φεβρουαρίου, 31 Μαρτίου, 14 Απριλίου 2024

Κυριακή, 11.00- 13.00

16 Ιουνίου, 14 Ιουλίου 2024

Κυριακή, 17.30-19.30

Σημείο συνάντησης: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου (μπροστά από τις σημαίες στον προαύλιο χώρο) http://bit.ly/3trE0FB

Τελική ημερομηνία εγγραφών: κάθε Παρασκευή πριν το πρόγραμμα στις 16:00

Οικογενειακό εισιτήριο: 25€ (αφορά ένα παιδί 5-11 ετών με έως και 2 ενήλικες συνοδούς)

Επιπλέον συμμετοχή παιδιού: 10€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20

  • Κάθε Παρασκευή πριν το πρόγραμμα θα αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σχετικές οδηγίες.
  • Το οικογενειακό εισιτήριο αφορά αυστηρά ένα παιδί 5-11 ετών και μέχρι δύο ενήλικες συνοδούς. Ωστόσο είναι ευπρόσδεκτα τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας, κατόπιν συνεννόησης.
  • Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη των παιδιών και δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
  • Το βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» είναι προαιρετικό και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε μέσω των εκδόσεων Ψυχογιός είτε μέσω του Art shop του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. https://www.psichogios.gr/el/h-ellh-kai-o-ermhs-taksideyoyn-sthn-ellada.html
  • Μεταφορές θέσεων επιτρέπονται έως και 48 ώρες πριν το σχετικό πρόγραμμα και αφορούν αποκλειστικά τη μεταφορά σε άλλη ημερομηνία του ίδιου προγράμματος. Για τα προγράμματα που διεξάγονται Σαββατοκύριακο έως την Παρασκευή στις 15:00. Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

Σοφία Αλεξίου

Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του blog Mom and the City, στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι ένα και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια και πολιτιστικά δρώμενα στον όμιλο της εφημερίδας Καθημερινή, στις Αττικές Εκδόσεις, στα site Popaganda και Art travel, στα κανάλια MTV Greece, στο Action 24, στο Rise TV ενώ συνεργάστηκε και με ΜΚΟ για τα παιδιά. Το 2022, εμπνεύστηκε και υλοποίησε τις Αθηνοπεριπέτειες, τον εκπαιδευτικό περίπατο που προσκαλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν τους αρχαίους θησαυρούς και τα μνημεία της Αθήνας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, γρίφους και διαδρομές, βασισμένες στον ταξιδιωτικό οδηγό «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στην ταξιδιωτική σειρά βιβλίων της για παιδιά θα βρείτε και το δεύτερο βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα», ένα διασκεδαστικό οδοιπορικό στα μνημεία και στους φυσικούς θησαυρούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα βιωματικά εκπαιδευτικά της προγράμματα υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Mom And The City- Sofia Alexiou | Facebook και στο προφίλ Sofia Alexiou Mom and the City (@sophiealfin) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram.

Πηγή: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη