Επιλογή Σελίδας

Μάθετε τι κάνουν οι συμμετέχοντες αυτού του προγράμματος, πώς να υποβάλετε αίτηση, εάν το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για εσάς και πώς επιλέγουμε συμμετέχοντες.

Γίνετε μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας εκπαιδευτικών και προετοιμάστε τους μαθητές σας για τον κόσμο.

Γίνε Fulbrighter

Το Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program for International Teachers φέρνει διεθνείς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα τετράμηνο πρόγραμμα για την ολοκλήρωση ενός ατομικού ή ομαδικού έργου. παρακολουθήστε μαθήματα για επαγγελματική μάθηση σε πανεπιστήμιο υποδοχής· και παρατηρούν, συνεργάζονται και μοιράζονται την πείρα τους με συναδέλφους των ΗΠΑ.

Περιγραφή προγράμματος

Οι διακεκριμένοι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα:

  • Σχεδιάστε και ολοκληρώστε ένα ατομικό ή ομαδικό ερευνητικό έργο άμεσης συνάφειας με την εκπαιδευτική τους πρακτική.
  • Συμμετέχετε σε προχωρημένα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά μαθήματα σε πανεπιστήμιο υποδοχής των ΗΠΑ.
  • Παρατηρήστε μαθήματα, συνδιδάξτε και μοιραστείτε την τεχνογνωσία τους με συναδέλφους των ΗΠΑ σε σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ.
  • Συμμετέχετε σε μια διαδικτυακή κοινότητα επαγγελματικής μάθησης με άλλους συμμετέχοντες για να μοιραστείτε εκπαιδευτικές πρακτικές με ένα παγκόσμιο δίκτυο συναδέλφων. και
  • Συμμετέχετε σε άλλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ενώ βρίσκεστε στο πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την επιστροφή στο σπίτι, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος με εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία και τις κοινότητές τους.

Μάθετε περισσότερα για το τι κάνουν οι συμμετέχοντες

Είναι αυτό το πρόγραμμα κατάλληλο για εσάς;

Εάν είστε επί του παρόντος εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους απασχόλησης που ζει και εργάζεται σε ένα από τα συμμετέχοντα Βραβεία Fulbright Distinguished Awards στις χώρες διδασκαλίας, δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση στο πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει δασκάλους τάξης, συμβούλους καθοδήγησης, ειδικούς προγράμματος σπουδών, ειδικούς μέσων βιβλιοθήκης, συντονιστές ειδικής εκπαίδευσης, διαχειριστές και άλλους που εργάζονται απευθείας με μαθητές πρωτοβάθμιας και/ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό του χρόνου τους.

Στο Μπαγκλαντές, τη Βραζιλία, τη Μποτσουάνα, την Ινδία, την Ινδονησία, το Μεξικό, το Μαρόκο, τις Φιλιππίνες, τη Σενεγάλη και την Ουγκάντα ​​μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση εκπαιδευτές εκπαιδευτικών.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας περιλαμβάνουν επίσης τρία χρόνια διδακτικής εμπειρίας πλήρους απασχόλησης ή εργασία με φοιτητές με άλλη ιδιότητα κατάλληλη για τον επαγγελματικό τους ρόλο και τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για πέντε μήνες. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ή η Επιτροπή Fulbright στη χώρα σας έχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα του προγράμματος και τον τρόπο υποβολής αίτησης.

Οι Shermy Motlhabane και Koga Chilume (Μποτσβάνα προς Ηνωμένες Πολιτείες 2020) συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για Αναπηρίες και Ψυχική Υγεία στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια

Πώς να κάνετε αίτηση

Το πρόγραμμα Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program for International Teachers είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους απασχόλησης στις συμμετέχουσες χώρες.

**Είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; ** Επικοινωνήστε με την τοπική πρεσβεία των ΗΠΑ ή την Επιτροπή Fulbright για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης, συμπεριλαμβανομένων των συγκεκριμένων προθεσμιών υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτό διαφέρει ανά χώρα ή επικράτεια.

Πηγή: fulbrightteacherexchanges.org