Επιλογή Σελίδας

Η Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Η Συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβάνοντας σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézannevan GoghGauguinMonetDegasRodinToulouse-LautrecBonnardPicassoBraqueLégerMiróKleeGiacomettiBaconPollockLichtensteinChagallBotero, καθώς και έργα διακεκριμένων ονομάτων της ελληνικής πρωτοποριακής ζωγραφικής όπως ΠαρθένηςΜπουζιάνηςΒασιλείουΧατζηκυριάκος-ΓκίκαςΤσαρούχηςΜόραληςΤέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa κ.ά.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρέχει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ξενάγησης στη συλλογή του. Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις, μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους από το goulandris.gr, αλλά και από το εκδοτήριο εισιτηρίων του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Τετάρτη-Πέμπτη: 16.00-17.30,
Παρασκευή: 16.00-17.30 & 18.00-19.30,
Σάββατο-Κυριακή: 14.00-15.30 & 16.00-17.30

Κόστος συμμετοχής
Γενική είσοδος με ξενάγηση: 12€
Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση: 10€
Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση: 4€

Διάρκεια ξενάγησης: 90’

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: Από 3 έως 20 άτομα

Για τη συμμετοχή σας στις ξεναγήσεις, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημερών. Η ανωτέρω υποχρέωση ισχύει και για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, ενώ η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική για όλους. Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

*Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ξεναγήσεις προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.

Πηγή: Μουσείο Γουλανδρή