Επιλογή Σελίδας

Τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγούμενου πρόκληση στον απόηχο του μαζικού κλεισίματος των σχολείων, ένα μέτρο που επιβλήθηκε ως μέρος της προσπάθειας της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες συνεργάζονται με διεθνείς οργανισμούς, εταίρους του ιδιωτικού τομέα και την κοινωνία των πολιτών για την παροχή εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογιών, προκειμένου για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της μελέτης και της μάθησης βάσει του προγράμματος σπουδών για όλους.

Η θέσπιση ή η κλιμάκωση στρατηγικών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι μια απάντηση σε ολόκληρη την ξαφνική διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών, ως αποτέλεσμα του απροσδόκητου κλεισίματος των σχολείων λόγω του COVID-19. Αυτές οι στρατηγικές καθοδηγούνται από το ενδιαφέρον για την ισότητα και την ένταξη και την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο σχεδιασμός και η παροχή της εξ αποστάσεως μάθησης δεν επιδεινώνουν τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες. Ωστόσο, ο σχεδιασμός πιο ολοκληρωμένων στρατηγικών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πρέπει να καθοδηγείται τόσο από τις άμεσες ανάγκες μετριασμού όσο και από τους μακροπρόθεσμους στόχους. Πέρα από την ανταπόκριση στην τρέχουσα κρίση, οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της μάθησης από απόσταση σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης παρέχουν πολύτιμα μαθήματα και μπορεί να θέσουν τα θεμέλια για τους μακροπρόθεσμους στόχους δημιουργίας πιο ανοιχτών, χωρίς αποκλεισμούς και ευέλικτων εκπαιδευτικών συστημάτων μετά την παρέλευση της πανδημίας COVID-19.

Η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει:

Τον καθορισμό του θέματος και των σχετικών βασικών στοιχείων

Μαθήματα από προηγούμενες πρακτικές και τρέχουσα κρίση

Βασικά μηνύματα και πρακτικές συμβουλές για τον σχεδιασμό πολιτικών παρέμβασης

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

Πηγή: UNESCO