Επιλογή Σελίδας

Με οδηγό(ώ) (σ)το αύριο» ονομάζεται ο νέος οδηγός που παρουσίασαν επίσημα η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου που στόχο  έχει την εκπαίδευση,  κατάρτιση και απασχόληση επαγγελματιών που υποστηρίζουν ασυνόδευτους ανηλίκους.

Ο οδηγός απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες, ανεξαρτήτως ειδικοτήτων, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση και γενικότερα την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων. Απώτερος σκοπός του οδηγού είναι να υποστηρίξει τους επαγγελματίες μέσω της παροχής έγκυρης και κατανοητής πληροφορίας σε ένα πρώτο επίπεδο για διαφορετικές θεματικές.

Στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο ‘The HUB Events’ στην Αθήνα, απηύθυνε χαιρετισμό ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ηρακλής Μοσκώφ καθώς και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Luciano Calestini. 

«Ο οδηγός επιχειρεί να δώσει στους επαγγελματίες το έναυσμα και τα εργαλεία για το πώς μέσα από καθημερινές δραστηριότητες με τα παιδιά, εκπαιδευτικές, αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν και να καλλιεργηθούν δεξιότητες, ενδιαφέροντα και ικανότητες με στόχο την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, προοπτικές εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης ή επιχειρηματικότητας για ένα θετικό όραμα για τη ζωή και, τελικά, την αναζήτηση μιας επιτυχημένης μετάβασης στην ενήλικη ζωή, να «οδηγηθούν με επιτυχία στο αύριο», δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ηρακλή Μοσκώφ.

Mε τη σειρά του ο κ. Luciano Calestini είπε:

Το μεγάλο επίτευγμα της UNICEF και των εταίρων της στο πλαίσιο του προγράμματος All Children in Education (” Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση”) την περσινή χρονιά ήταν η εγγραφή έως και 95% των παιδιών σχολικής ηλικίας με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο στα σχολεία, κάτι για το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ως φυσική συνέχεια, ο παρών οδηγός για την εκπαίδευση και την απασχόληση αποτελεί το επόμενο σημαντικό βήμα στη μετάβαση των παιδιών στην ενήλικη επαγγελματική ζωή τους, ενώ προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνεργασίας μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, αλλά και με την πολύτιμη συμβολή των εταίρων μας, ώστε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους για ένα πιο φωτεινό μέλλον.” 

Πηγή: UNICEF HELLAS