Επιλογή Σελίδας

Οι Φινλανδοί ειδικοί στην εκπαίδευση έχουν δημιουργήσει συνεργασίες για να εξάγουν την τεχνογνωσία τους σε μια ακόμη ευρύτερη ομάδα μαθητών.

Οι εξαγωγές εκπαίδευσης έχουν αναδειχθεί αθόρυβα ως ένα αξιοσημείωτο εξαγωγικό τμήμα για τη Φινλανδία.

Το Labor Institute for Economic Research (Labore) εκτίμησε πέρυσι ότι η αξία των εξαγωγών της εκπαίδευσης αυξήθηκε σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2019, αντιπροσωπεύοντας περίπου το μισό τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Αν και τα αποτελέσματα της αναθεώρησής του είναι ενδεικτικά, επιβεβαιώνουν ότι η αυξανόμενη οικονομική σημασία των εξαγωγών εκπαίδευσης, ανέλυσε η Φινλανδική Εθνική Υπηρεσία για την Εκπαίδευση (OPH).

Η αναθεώρηση είναι σημαντική και γιατί πρότεινε για πρώτη φορά μια μέθοδο υπολογισμού της αξίας των εξαγωγών της εκπαίδευσης.Μια γυναίκα ποζάρει στον φωτογραφικό φακό

Σύμφωνα με τη Minna Kelhä, υπάρχει μικρή έρευνα για τα οικονομικά της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.OPH

«Στη φινλανδική εκπαίδευση και κατάρτιση, έχουμε προωθήσει τη λήψη αποφάσεων που βασίζεται στη γνώση για μεγάλο χρονικό διάστημα», σχολίασε  η Minna Kelhä , γενική διευθύντρια του OPH. «Ωστόσο, μέχρι στιγμής υπάρχει μικρή έρευνα για τα οικονομικά της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Η έκθεση […] προσθέτει επίσης στη βάση γνώσεων για την αξιολόγηση της σημασίας των εξαγωγών εκπαίδευσης».

Η Labore εξέτασε το ποσό του κύκλου εργασιών και της προστιθέμενης αξίας που δημιουργείται από τις εξαγωγές εκπαίδευσης, διαπιστώνοντας, για παράδειγμα, ότι τα τέσσερα πέμπτα της προστιθέμενης αξίας προέρχονται από αλλοδαπούς φοιτητές πτυχίου στη Φινλανδία. Οι αλλοδαποί φοιτητές εκτιμάται ότι έχουν θετική επίδραση 81 εκατ. ευρώ στην εθνική οικονομία, λαμβανομένης υπόψη της χρήσης των εκπαιδευτικών πόρων και των μεταφορών εισοδήματος αφενός και της κατανάλωσης, των αποδοχών και των διδάκτρων τους αφετέρου.

Εν τω μεταξύ, σημαντικό μερίδιο του υπόλοιπου ενός πέμπτου της προστιθέμενης αξίας προήλθε από τις εξαγωγές εκδόσεων που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Εκπαίδευση Η Φινλανδία, ένα πρόγραμμα προώθησης των εξαγωγών που ιδρύθηκε στο πλαίσιο του OPH, επιδιώκει να αυξήσει την αξία των εξαγωγών εκπαίδευσης στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2030.Ένας δάσκαλος δίνει οδηγίες σε μια ομάδα παιδιών

Η λήψη αποφάσεων με βάση τη γνώση ήταν θεμελιώδης στη φινλανδική εκπαίδευση και κατάρτιση.Pasi Markkanen

Οι εξαγωγές εκπαίδευσης περιλαμβάνουν αγαθά όπως μαθησιακό υλικό και περιβάλλοντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τις ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών λύσεων και της κατάρτισης αλλοδαπών σπουδαστών πτυχίου στη Φινλανδία.

Σπάσιμο του κώδικα

Το Code School Finland και η Flúirse Education Solutions ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παραδώσουν μαθήματα κωδικοποίησης για εκπαιδευτικούς σε όλη την Ιρλανδία.

Τα μαθήματα θα επικεντρωθούν σε πρακτική μάθηση, εφαρμογές πραγματικού κόσμου και διαδραστικές εμπειρίες με σκοπό να γίνει η εκπαίδευση κωδικοποίησης προσβάσιμη και ελκυστική για όλους. Η εκτόξευση τους, διακήρυξαν οι εταίροι, είναι ένα «γιγάντιο άλμα» προς τον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών με τις δεξιότητες και τους πόρους για να πυροδοτήσει το πάθος για την κωδικοποίηση στους μαθητές – τους στοχαστές, τους καινοτόμους και τους λύτες προβλημάτων του αύριο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συμφωνία συνεργασίας με το Code School Finland», δήλωσε  ο Kristian O’Donovan , Διευθύνων Σύμβουλος της Flúirse Education Solutions.

«Αυτά τα μαθήματα θα προετοιμάσουν τους δασκάλους να διδάξουν κωδικοποίηση στα σχολεία χρησιμοποιώντας απλές, βήμα προς βήμα και πρακτικές οδηγίες. Οι δάσκαλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν τους μαθητές τους στον κόσμο της κωδικοποίησης και της τεχνολογίας.»Μια γυναίκα ποζάρει στον φωτογραφικό φακό

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Code School Finland, Kaisu Pallaskallio, ίδρυσε την εταιρεία το 2017.Edtech Φινλανδία

Η μετάδοση τέτοιων δεξιοτήτων στους μαθητές είναι κρίσιμης σημασίας για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου και τεχνολογικά έμπειρου εργατικού δυναμικού για το μέλλον – ειδικά δεδομένου του ρόλου της κωδικοποίησης ως «γλώσσας καινοτομίας» στην ψηφιακή εποχή.

Τα μαθήματα ξεκινούν από τις ίδιες τις βασικές αρχές, διασφαλίζοντας ότι είναι προσβάσιμα στους δασκάλους ανεξάρτητα από προηγούμενες δεξιότητες.

«Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή προσόντα», δήλωσε  ο Kaisu Pallaskallio , Διευθύνων Σύμβουλος του Code School Finland.«Οι δάσκαλοι καθοδηγούνται στα μαθήματα και τους παρέχονται όλα τα υλικά που χρειάζονται για να αναπτύξουν σχέδια μαθήματος και να διδάξουν μια τάξη κωδικοποίησης. Η Flúirse Education Solutions θα έχει επίσης καταρτισμένους καθηγητές διαθέσιμους να καλέσουν σε περίπτωση που οι δάσκαλοι χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια.»

Η φινλανδική startup εκπαίδευσης παρέχει επίσης σε σχολεία και εκπαιδευτικούς υλικό για τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ένα επιστημονικό στιγμιότυπο

Η Kide Science , μια εταιρεία με έδρα το Ελσίνκι που προσφέρει μαθήματα βασισμένα στο παιχνίδι στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) για παιδιά ηλικίας τριών έως οκτώ, αποκτήθηκε από την Accelerate Learning.

Η αμερικανική εταιρεία πιστεύει ότι η εξαγορά θα της επιτρέψει να επεκτείνει την προσφορά της για την πρώιμη παιδική ηλικία και τη διεθνή της εμβέλεια σε μια στιγμή που χώρες σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την εστίασή τους στην προσχολική εκπαίδευση.

«Τα μικρά παιδιά έχουν μια έμφυτη αίσθηση περιέργειας για τον κόσμο, γεγονός που καθιστά τα πρώτα χρόνια ιδανική εποχή για να εξερευνήσουν τα θαύματα του STEM», σημείωσε  ο Philip Galati , Διευθύνων Σύμβουλος της Accelerate Learning. «Με το Kide Science, οι δάσκαλοι έχουν υποστηριζόμενα από την έρευνα μαθήματα που αξιοποιούν την ορμή των παιδιών να παίξουν, να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν».

Το Kide Science διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μαθήματα παιχνιδιού και παραμυθιών για παιδιά και υλικό επαγγελματικής ανάπτυξης για δασκάλους. Κάθε μάθημα αποτελείται από οδηγίες βίντεο, εκτυπώσεις, εργαλεία αξιολόγησης, επιστημονικές εξηγήσεις και συμβουλές για την προσαρμογή του περιεχομένου στην ηλικία και τις ικανότητες των μαθητών.

Τα μαθήματα παρουσιάζουν προβλήματα στους τέσσερις τεχνικούς κλάδους με τρόπο που δεν είναι μόνο διασκεδαστικός και συγκεκριμένος για τους μαθητές, αλλά συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη του γραμματισμού, της κριτικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων και των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων τους.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία προσεγγίζει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά σε 32 χώρες.

Η Sari Hurme-Mehtälä , Διευθύνων Σύμβουλος της Kide Science, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει να βάζει τους μαθητές σε μια επιτυχημένη πορεία και να δημιουργεί την επόμενη γενιά λύτων προβλημάτων ως μέρος του Accelerate Learning.Μια ομάδα ανθρώπων ποζάρει στον φωτογραφικό φακό

Το Kide Science έχει τις ρίζες του στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.Kide Science

Πηγή: Good News from Finland