Επιλογή Σελίδας

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με τις παραστάσεις “Εγώ το ξωτικό” της Μαριβίτας Γραμματικάκη και “Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι” της Αγγελικής Δαρλάση.

Τα Χριστούγεννα έρχονται λίγο νωρίτερα στην Παιδική Σκηνή του “Από Μηχανής” Θεάτρου με δύο τρυφερές παραστάσεις, βασισμένες σε βιβλία. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα το “Εγώ το ξωτικό” της Μαριβίτας Γραμματικάκη, σε θεατρική διασκευή της ιδίας και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Παιδιά από 3 έως και 7 ετών θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, μέσα από την ιστορία του γκρινιάρικου ξωτικού Μουρμούρ. Μια μέρα αργότερα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ξεκινά μια αντιπολεμική ιστορία. Η πολυβραβευμένη και υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 Αγγελική Δαρλάση, διασκευάζει το βιβλίο της “Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι”. Είναι βασισμένο στην ιστορία της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας του 1914 στο Δυτικό Μέτωπο, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Μυλωνάς, ενώ απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Παρούσες στις πρεμιέρες τους θα είναι και οι δύο συγγραφείς, για να μιλήσουν με το κοινό και να υπογράψουν τα βιβλία τους.

“Εγώ το ξωτικό” 

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη

Εγώ το Ξωτικό

Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Τί θα συμβεί όταν την τελευταία νύχτα που όλα πρέπει να είναι έτοιμα, το γκρινιάρικο ξωτικό Μουρμούρ σταματήσει τις μηχανές, μπερδέψει τα γράμματα των παιδιών και φέρει τα πάνω – κάτω καθώς όπως λέει τα ξωτικά είναι εκείνα που κουράζονται όμως ο Αϊ-Βασίλης παίρνει όλη τη δόξα; Τι δώρα θα μοιράσει τώρα ο Αϊ-Βασίλης;

Μια τρυφερή, αστεία και συγκινητική παράσταση γι’ αυτούς που πιστεύουν στην αγάπη των Χριστουγέννων και τη χαρά της προσφοράς για παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου, Α’ & Β’ Δημοτικού. Παίζουν: Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη.

Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

“Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι”

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση

Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι

Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Η πολυβραβευμένη κι υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 Αγγελική Δαρλάση ορμώμενη από τη συγκλονιστική ιστορία της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας του 1914 στο Δυτικό Μέτωπο στήνει τη δική της συγκινητική ιστορία για τη γνωριμία δύο αγοριών που η μοίρα τους έφερε να πολεμούν σε αντίπαλο στρατόπεδο. Κάποιοι είχαν αποφασίσει ότι ο πόλεμος είναι ο μόνος τρόπος για να λύνονται οι διαφορές. Ότι ο Χανς από τη Γερμανία και ο Χάρι από την Αγγλία είναι εχθροί. Όμως τα δυο αγόρια, παραδόθηκαν στη μαγεία των Χριστουγέννων κι εκείνη την ημέρα, τα Χριστούγεννα του 1914, έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο.

Η Αγγελική Δαρλάση υπογράφει την πρωτότυπη θεατρική διασκευή, σε μια ευφάνταστη και συγκινητική παράσταση με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Παίζουν: Νικολέτα Καζάκη, Στέλλα Κυριακίδη, Παύλος Παπαχρήστου, Παναγιώτης Κοντάρης.

Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Πηγή: αθηνόραμα