Επιλογή Σελίδας

Με κεντρικό μήνυμα Stronger Together το British Council διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Hackathon για τους νέους.

Στο πλαίσιο του Stronger Together Τεχνητή Νοημοσύνη για το Κοινό Καλό, το British Council στοχεύει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους νέους να σχεδιάσουν λύσεις που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές και κλιματικές προκλήσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και θα τους επιτρέψει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προόδου και να επιφέρουν θετικό αντίκτυπο μέσω της κοινωνικής τους δράσης.

Ως εκ τούτου, το British Council με τη χορηγία της Microsoft Ελλάς διοργανώνει για 2η χρονιά ένα hackathon όπου νέοι (18-35 ετών) από τους χώρους της τεχνητής νοημοσύνης και της κοινωνικής καινοτομίας θα συνεργαστούν σε ομάδες και θα δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες που ανταποκρίνονται σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και προκλήσεις της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης.

Τις ομάδες θα καθοδηγήσει ο Βρετανός facilitator Mike Lloyd, ενώ την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του hackathon έχουν αναλάβει εξειδικευμένοι μέντορες-συνεργάτες του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ένα study visit στο Bristol το Μάρτιο του 2024, ενώ οι ομάδες που θα διακριθούν θα υποστηριχθούν μέσω mentoring για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας του από τη CREATIVE+, τη Δομή Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τη Μονάδα ACEin (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το hackathon θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στο INNOVATHENS, της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Το hackathon διοργανώνεται με τη χορηγία της Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εργαστήριο Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων (ADandPRLAB) και το Εργαστήριο Πολιτισμικής Πληροφορικής, Δεδομένων & Ψηφιακών Πολιτισμικών Σπουδών (CID-CCS Lab)Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη CREATIVE+, τη Δομή Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. H εκδήλωση φιλοξενείται στο INNOVATHENS, της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Βικτωρία Κυριάκη στο victoria.kyriaki@britishcouncil.org ή τη Νεφέλη Λάππα στο nefeli.lappa@britishcouncil.org

Πηγή: creativeplus.panteion.gr