Επιλογή Σελίδας

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την υλοποίηση δωρεάν προγράμματος για την υποστήριξη μαθητών και μαθητριών της Β’ Λυκείου στην υποβολή αιτήσεων σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και την πρόσβαση σε υποτροφίες διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, στο Thessaloniki Tech Lab.

Πρόκειται για το πρόγραμμα US-CAP, που σχεδιάστηκε για να δώσει σε Έλληνες νέους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτού γίνεται ενημέρωση για το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, τους στόχους του και πώς διαφέρει από τα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά προγράμματα.

Επίσης, πραγματοποιούνται μια σειρά από εργαστήρια για όσους ενδιαφέρονται πάνω στην προετοιμασία των μαθητών/-τριών για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τον προσδιορισμό των δικών τους στόχων και την καλύτερη παρουσίαση του προφίλ τους.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν συναντήσεις (διαδικτυακά & διά ζώσης) με ειδικούς των πανεπιστημίων μέσω συνεντεύξεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων σχετικά με τα κολέγια.

Παρέχονται ακόμη ατομικές συνεδρίες προετοιμασίας στους υποψηφίους που επιλέγονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας (ο αριθμός των μαθητών που επιλέγονται βασίζεται στη χρηματοδότηση που διαθέτουμε για την κάλυψη των αναγκών τους), ενώ υπάρχει συνεργασία με τους καθηγητές και το προσωπικό των Λυκείων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επαλήθευση της ακαδημαϊκής πορείας κάθε μαθητή.

Στόχος του προγράμματος, με συμβούλους τις Ariane Cotsi και Eva Varellas Kanellis, είναι η δημιουργία ομάδων που θα συνεργάζονται σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από δωρεές και παρέχεται δωρεάν με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής (μαθητικής επίδοσης και οικονομικά) σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου, Δημόσιων Σχολείων και Σχολείων όπου δεν παρέχεται η συγκεκριμένη συμβουλευτική.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήματα οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν μέσω email στο us-cap@eduact.org ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://eduact.org/us-cap/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ