Επιλογή Σελίδας

Με τη συμμετοχή 1010 μαθητών/τριών από τα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής ταινιών από την πλατφόρμα CINEDU.

Η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, διοργάνωσε μία εβδομάδα προβολών με ταινίες της εκπαιδευτικής αυτής πλατφόρμας για μαθητές/τριες σχολείων. Με την αρωγή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και του Δημοτικού Θεάτρου προβλήθηκαν το διάστημα 20 Νοεμβρίου – 24 Νοεμβρίου 2023, 7 συνολικά ταινίες για 1010 μαθητές/τριες από 9 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.

Εκπαίδευση και μέσω κινηματογράφου για 1.010 μαθητές στα Τρίκαλα


Σε εκδήλωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 βρέθηκε στα Τρίκαλα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο, όπου πραγματοποιούνταν οι προβολές, η κ. Θεοδώρα Μαλλιαρού, υπεύθυνη Συντονισμού Πλατφόρμας και Επίβλεψης Σχολικών Προβολών του ΕΚΚ.

Εκπαίδευση και μέσω κινηματογράφου για 1.010 μαθητές στα Τρίκαλα

Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα streaming ταινιών, αναφέρθηκε στους στόχους της, ενώ ειδικότερα για το πρόγραμμα μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, καθώς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού κ. Στέφανος Νταλάσης.

Εκπαίδευση και μέσω κινηματογράφου για 1.010 μαθητές στα Τρίκαλα

Αναπτύχθηκε, επίσης, συζήτηση με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς για τις δυνατότητες και τα οφέλη της 7ης Τέχνης. Την όλη δράση στήριξαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Γεωργία Κοτρώνη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Εκπαίδευση και μέσω κινηματογράφου για 1.010 μαθητές στα Τρίκαλα


Η πολιτισμική και εκπαιδευτική αυτή δράση έδωσε τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να παρακολουθήσουν ομαδικά και να απολαύσουν τις ταινίες με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς στον φυσικό χώρο, στην κινηματογραφική αίθουσα. Παράλληλα, μετά τις προβολές, εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται από την πλατφόρμα CINEDU. Επιπλέον, θα μπορούν να αξιοποιήσουν, στο σχολείο τους πλέον, τις δυνατότητες και τα οφέλη από τη χρήση του κινηματόγραφου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πηγή: ΕΡΤ ΝΕWS