Επιλογή Σελίδας

Φέτος, στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ, συναντιόμαστε στο Πάρκο για ένα ανοιχτό, προσβάσιμο μάθημα αυτοσχεδιαστικού χορού.

Σε αυτό το εργαστήριο, αντιλαμβανόμαστε τον χορό ως ελεύθερη δημιουργική κίνηση και προσωπική αντίληψη ρυθμού. 

Υπό την καθοδήγηση των συντονιστών και με τη συνοδεία κρουστών αλλά και ζωντανής μουσικής, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να κινηθούν στον ρυθμό που παράγεται, οργανώνοντας ένα κιναισθητικό παιχνίδι, μια συλλογική εμπειρία μέσα από προσωπικές και ομαδικές κινήσεις. 

Το ηχητικό τοπίο διαμορφώνει ένα ανοιχτό, σχεδόν διαλογιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο κάθε άτομο μπορεί να αισθανθεί τον παλμό του και να χορέψει.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αισθανθούμε την ελαφρότητα στο σώμα που προσφέρει η χαρά της δημιουργίας και της συμπερίληψης. 

Το εργαστήριο προάγει την επαφή και τη σύνδεση με τους γύρω και το περιβάλλον, διατρέχοντας διαφορετικές ποιότητες κίνησης μέσα από διαφορετικές πρακτικές (σύγχρονο χορό, αφρικανικό χορό, somatics, μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι).

Ένα εργαστήριο ανοιχτό σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία και τους συνοδούς τους, χωρίς να αποκλείει άτομα χωρίς αναπηρία.

Συντονισμός-Χορογραφία: Νέλλη Πουλοπούλου 
Σύνθεση ζωντανής μουσικής-Electronic loops: Βάλυ Ιωάννου

Σάββατο 30/12 & 06/01 
12.00-13.00
13.30-14.30

ΞΕΦΩΤΟ

Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών
Έως 40 άτομα ανά slot
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας 

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. 

Πηγή: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ