Επιλογή Σελίδας

Στις σχολικές μονάδες και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το επικαιροποιημένο έγγραφο με τις οδηγίες για Covid, γρίπη και άλλες ιώσεις, αλλά και την υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς. Πλέον, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, «είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις, αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο», επισημαίνοντας ότι «ο κορονοϊός δεν είναι γρίπη γιατί δεν έχει εποχικότητα».

Με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, επίκειται ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ με οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από Δευτέρα.

Θα υπάρξει τις επόμενες ώρες ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε δηλώσεις το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και παράλληλα κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

«Η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή. Θα βγάλουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ αυτές τις ημέρες», είπε η κυρία Αγαπηδάκη, κάνοντας λόγο για αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία καθώς, όπως είπε, «φέτος έχουμε πολύ έντονη κυκλοφορία και της γρίπης εκτός από τον κορονοϊό» (ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 3 Ιανουαρίου στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονταν 25 παιδιά με κορονοϊό, 10 με γρίπη και 7 με RSV).

Παράλληλα, θα σταλεί εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών, τη ώρα που το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή άλλων ιώσεων και να παραμένουν σπίτι μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά της Covid, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επανέλαβε τη σύσταση προς τους άνω των  60 ετών με υποκείμενα νοσήματα να προχωρήσουν «χθες σε εμβολιασμό και για τη γρίπη και για τον κορονοϊό», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Πλέον, είπε, «είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις, αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο», επισημαίνοντας ότι «ο κορονοϊός δεν είναι γρίπη γιατί δεν έχει εποχικότητα».

Πηγή: Protagon.gr