Επιλογή Σελίδας

Συνέντευξη με τη Marija Musja, Διευθύνουσα Σύμβουλο και ιδρύτρια της EMMPO . Αυτή η σειρά άρθρων παρουσιάζει τις ομάδες και τις λύσεις τους από την έκδοση Digital Education Accelerator 2023.

φωτογραφία της Marija Musja

Σχετικά με το EMMPO

Το EMMPO βοηθά τους νέους να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην τεχνολογία παρέχοντάς τους διαδικτυακά μαθήματα που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους (όπως η κλιματική αλλαγή, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η επιχειρηματικότητα). Τα μαθήματα έχουν συγκεκριμένα θέματα και αναπτύσσονται με ή για εταιρείες τεχνολογίας.

Η EMMPO χτίζει μια εναλλακτική λύση για να βοηθήσει τις εταιρείες να ενισχύσουν το branding των εργοδοτών τους και να δημιουργήσουν ουσιαστικές συνδέσεις με τα ταλέντα τεχνολογίας Gen Z μέσω της εκπαίδευσης.

Γνωρίστε τη Marija Musja

Η Marija είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της EMMPO. Έχει ένα υπόβαθρο στην πολιτική και το δίκαιο, σε συνδυασμό με την προηγούμενη εμπειρία της ως συνήγορος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε οργανισμούς όπως η Law Society of London , ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ ) και η Διεθνής Αμνηστία .

Οι εμπειρίες της σε συνεργασία με έφηβες την ενέπνευσαν να ξεκινήσει ένα έργο που ενδυναμώνει οικονομικά τα κορίτσια μέσω της εκπαίδευσης στην τεχνολογία.

Ποιος είναι στην ομάδα σας; 

Marija Musja: Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία οικοδόμησης μιας νέας ομάδας και αναζητώ έναν ανώτερο Διευθυντή Τεχνολογίας (CTO) που μοιράζεται το όραμά μου για τη δέσμευση μελλοντικών ταλέντων και έχει εμπειρία εργασίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το EMMPO υποστηρίζεται από πολλούς ανώτερους εμπειρογνώμονες από διαφορετικούς τομείς, όπως η βαθιά τεχνολογία, η εκπαίδευση και η καινοτομία για να πάρουμε το όραμά μας από το έδαφος και να γίνει η νούμερο ένα πλατφόρμα εστιασμένη στην καριέρα για τη Gen Z.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στην ψηφιακή εκπαίδευση;

Marija Musja: Η δέσμευση και τα κίνητρα των μαθητών συχνά παραβλέπονται από τους δημιουργούς περιεχομένου και τους παρόχους εκπαίδευσης Αυτά τα ζητήματα συνδυάζονται επίσης με περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία και τον ψηφιακό γραμματισμό.

Παρά το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων διαδικτυακών εκπαιδευτικών πόρων, τα ποσοστά ολοκλήρωσης των διαδικτυακών μαθημάτων παραμένουν εκπληκτικά χαμηλά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον κακό σχεδιασμό του μαθήματος, στις περιορισμένες αλληλεπιδράσεις, στους εξωτερικούς περισπασμούς και στην πιθανότητα ενός χάσματος μεταξύ των προσδοκιών των μαθητών και του πραγματικού περιεχομένου του μαθήματος.

Το επαγγελματικό τοπίο αλλάζει συνεχώς: κάθε χρόνο υπάρχουν νέες τάσεις εργασίας και απαιτήσεις δεξιοτήτων. Πάρτε το παράδειγμα της αυξανόμενης ζήτησης για πράσινες δεξιότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι δύσκολο για τους μαθητές να περιηγηθούν στο διαδικτυακό τοπίο της εκπαίδευσης και να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Πώς στοχεύει η λύση σας να διορθώσει αυτές τις προκλήσεις;

Marija Musja: Το EMMPO προσφέρει σε μαθητές γυμνασίου και αποφοίτους πανεπιστημίου συμβουλές σταδιοδρομίας για να κατανοήσουν καλύτερα ποιες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας ταιριάζουν με τον τύπο της προσωπικότητας και τα ενδιαφέροντά τους. Αυτό το πετυχαίνει μέσω της εκπαίδευσης.

Μετράμε τα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους προσφέρουμε διαδικτυακά μαθήματα για να δοκιμάσουν μια καριέρα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

«Στον σημερινό κόσμο που αλλάζει γρήγορα, πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τους νέους να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη μελλοντική τους εκπαίδευση και απασχόληση είναι να τους βυθίσουμε στην πραγματική εμπειρία μιας συγκεκριμένης δουλειάς». – Marija Musja, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια της EMMPO

Το εκπαιδευτικό μας περιεχόμενο αναπτύσσεται σε συνεργασία με εταιρείες για να παρέχει στους μαθητές πληροφορίες για την κουλτούρα, τις αξίες και τις διάφορες ευκαιρίες σταδιοδρομίας στο χώρο εργασίας.

Πώς σας υποστηρίζει το πρόγραμμα επιτάχυνσης;

Marija Musja: Αυξάνει την ορατότητα της λύσης μας, διευκολύνει τη συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να συνεργαστείτε με κορυφαίους ειδικούς από διαφορετικούς τομείς.

Μαζί, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο καθοδηγώντας τους νέους μέσα από το τεράστιο τοπίο των ευκαιριών σταδιοδρομίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και να γεφυρώσουμε το χάσμα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ομάδα σας;

Marija Musja: Αυτή τη στιγμή έχουμε 30.000 μαθητές ηλικίας 15-25 ετών από 193 χώρες. Προσφέρουμε περισσότερες από 100 ώρες εκπαιδευτικού περιεχομένου σε διαφορετικά τεχνικά θέματα και συνδεόμαστε με εταιρείες που ενδιαφέρονται να αλληλεπιδράσουν με την κοινότητά μας.

Το επόμενο έργο μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που προτείνει μαθήματα με βάση τα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους συνδέει με ευκαιρίες εργασίας.

Θέλετε να συμμετάσχετε;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι των ομάδων στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του European Digital Education Hub καθώς η επόμενη ομάδα και η λύση θα παρουσιαστεί αργότερα τον Ιανουάριο του 2024. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Accelerator , φροντίστε να κάνετε αίτηση για την επόμενη έκδοση την άνοιξη του 2024 .

Πηγή: europa.eu